Debattregler på nt.se

Debatt Vi vill ha en civiliserad debatt, där debattörerna visar respekt för varandra och för de debattregler som gäller. Vi uppmanar därför alla att läsa igenom nedanstående debattregler.

Eftersom debatterna på nt.se ska vara forum för seriösa debatter uppmanar vi dig som användare att skriva sakligt och genomtänkt.

Debattsidan är till för utbyte av åsikter, inte för efterlysningar, annonser eller intern kommunikation mellan enskilda användare.

Regler för debattinlägg på nt.se

Tänk på att:

- använda en vänlig och civiliserad ton.

- hålla dig till ämnet.

- skriva på svenska.

- ditt inlägg blir tillgängligt för andra debattörer i samband med att du publicerar det.

- dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på nt.se eller i Norrköpings Tidningar.

- skriva max 500 tecken.

 

Det är inte tillåtet med:

- detaljer som kan kränka anhöriga eller berörda personer.

- nedsättande kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

- svordomar eller obscena ord.

- nonsensinlägg, eller inlägg som avviker från ämnet.

- personliga angrepp eller ärekränkande inlägg.

- kommersiella budskap.

- pornografiska, rasistiska eller sexistiska yttranden.

- hot, trakasserier, skvaller eller lögner.

- uppmaningar till brott eller annat som bryter mot svensk lag.

- obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material.

Inlägg med länkar till andra sajter får inte förekomma.

 

Debattörer som återkommande skriver inlägg som går över gränsen, som anmäls eller som webbredaktörerna själva tar bort, får en varning om att de regelbundet överträder NT:s regler för läsarkommentarer. Vi informerar samtidigt om att deras konton kommer att stängas ned om det inte sker en förbättring.

 

Debattörer som återkommande byter ämne i en debattråd får en varning om att de regelbundet överträder NT:s regler för läsarkommentarer. Vi informerar samtidigt om att deras konton kommer att stängas ned om det inte sker en förbättring.

 

Debattörer som regelbundet gör inlägg med länkar får en varning om att de återkommande överträder NT:s regler för läsarkommentarer.  Vi informerar samtidigt om att deras konton kommer att stängas ned om det inte sker en förbättring.

 

Övervakning:

Webbdebatten är omodererad. Det innebär att den som skriver inlägg är personligt och straffrättsligt ansvarig för det den skriver. Inläggen får därför inte innehålla brottsliga yttranden. Vid behov tar redaktionen bort inlägg som bryter mot våra regler.

Norrköpings Tidningar på nätet följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen.

 

Redaktionen kan välja att vissa debatter ska förhandsmodereras helt så att inläggen inte kommer ut förrän de har godkänts av redaktionen.

Vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för debatt eller när vi vill stänga av möjligheten att debattera en artikel i de fall inläggen avviker från dessa regler.

Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta.

Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna stängs av. Vi vill gärna ha läsarnas hjälp med att hitta tveksamma inlägg.

Efter varje inlägg kan du klicka på "Anmäl som olämpligt" för att larma redaktionen om kommentarer som är tveksamma.

NT:s redaktion har tolkningsföreträde.