Stefan Carlsson (V)

Polis, polis, potatismos.

Är det okej att en polis offentligt uttrycker att journalister ska utplånas? Naturligtvis inte. Hur länge ska polisledningen låta detta passera utan åtgärd? Det handlar om trovärdighet för hela rättsstaten. 

Skolstart

idag börjar skolan igen i Finspång. Jag vill önska nya och "gamla" elever, lärare och personal ett gott nytt läsår!

En privat sak

En privat sak för Anders Borg. Så kommenterar Kinnevik förre finansministerns förehavanden nyligen. Borg sitter i styrelsen för Kinnevik. Nu är ju saken tydligen inte SÅ privat så att den inte kan visas upp för de som vill och de som inte vill. En sak som aldrig kan vara privat är att kalla någon för hora. Sluta försvara detta eller släta över. Det är aldrig ok. Anders Borg bör ta sitt ansvar fullt  ut och ta konsekvenserna av detta beteende.

Extraval?

Aviserar regeringen i morgon att de utlyser extraval? Det skulle i så fall bli intressant att se alliansens försöka bilda regering med stöd av Sd. Hur många knutar kan ett parti slå på sig självt? Nej, alliansen har ingen samsyn på att bilda regering med direkt eller indirekt stöd av Sd. Vem tror att Sd inte skulle kräva ett stort inflytande för att stödja en borgerlig regering? Ansvar för felaktigt beteende av beslutsfattare ska naturligtvis utkrävas, men inte till priset av Sd-inflytande och därmed ständig regeringskris.

Outsourcing

Privatiiseringsivrare och förespråkare för Outsourcing agerar oftast utifrån ideologiska föreställningar om förmodad ökad effektivitet och att ett minskat statligt inflytande skulle vara positivt. Då kan man ta lätt på individens och samhällets säkerhet och integritet. Man kan till och med strunta i svensk lag. Till de som tror att det blir bättre och effektivare bara man outsoursar och privatiserar har jag några förslag på versamheter som kan komma ifråga framöver. Varför inte testa med försvaret, monarkin eller skatteverket?

På allvar?

vem tror på allvar att flyget går under för att man skulle införa en blygsam miljöskatt? På allvar, det är nästan svårt att hålla sig för skratt.

Stefan Carlsson företräder Vänsterpartiet i Finspång.

Besök gärna vänsterpartiets hemsida; http://finspang.vansterpartiet.se/
  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se