• lördag 29 april 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Kvinna som erkänt 22 år gammalt mord friad... Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Stefan Carlsson (V)

Polis, polis, potatismos.

Är det okej att en polis offentligt uttrycker att journalister ska utplånas? Naturligtvis inte. Hur länge ska polisledningen låta detta passera utan åtgärd? Det handlar om trovärdighet för hela rättsstaten. 

Skolriksdag 2017

God Morgon, ropar Johanna Koljonen (moderator). Inledning dag två på Skolriksdag 2017. Viktiga och spännande teman och seminarier. Igår avhandlades bland mycket annat; internationella kunskapsmätningar, Tio år med skolinspektionen, Fler män i förskolan, Leda för resultat osv. Osv. Idag fortsätter det på samma sätt. Dessutom får man möjlighet att träffa och prata med, rektorer, politiker, pedagoger m.fl från hela landet. En hel del matnyttigt tar jag med mig hem i kväll.

Äntligen sänks skatten för pensionärer

Regeringen har efter förhandlingar med vänsterpartiet nu presenterat förslaget till vårbudget. Skatter både höjs och sänks, satsningar på förlossningsvård, grundskola, polis och försvar presenteras. Två saker jag tycker är, om än i små steg, positiva att framhålla är; sänkt skatt för pensionärer och att en liten flygskatt ska införas. 

Med blicken i fjärran

I fredags träffades ett gäng politiker och tjänstemän för en heldagsövning med siktet inställt mot framtiden. En förövning inför arbetet med att ta fram/uppdatera översiktsplan för Finspångs kommun. Man blir lätt ödmjuk inför uppgiften att försöka planera för hur Finspångs kommun ska/kommer att se ut om sådär tjugofem år. Vad visste dåtidens beslutsfattare om hur Finspång skulle se ut idag år 1992? Det är en utmaning att planera de stora dragen i så långa perspektiv. Därför är det också viktigt att göra arbetet ordenligt, ett arbete med ny översiktsplan brukar ta tre till fem år.

skola för framtiden

I förra veckan var jag på studiebesök i Sollentuna. Tillsammans med en massa lärare, rektorer, strateger och andra utbildningstjänstemän från finspångs kommun. I Sollentuna kommun har man länge arbetat intensivt med digitala verktyg inom grundskolan och verkligen uppdaterat sättet att arbeta och skapat ett modernt lärande för samtid och framtid. I Finspång har en digitaliseringsprocess av skolan börjat ta fart och vi fick med oss en hel del tips, ideer och inblick i hur det går att bedriva undervisning av idag. Jag ser fram emot det utvecklingsarbete vi har framför oss för att rusta våra unga för en framtid som vi inte riktigt vet hur den kommer att se ut. Här har också arbetet med utvecklingen av skolbibliotek och förmågan att värdera källor och källkritik en given plats.

Sagan om Sverige

Han var kompis med "Noppe",

han har en magisk snopp, me'

den kan han tillverka statschefer.

 

Stefan Carlsson företräder Vänsterpartiet i Finspång.

Besök gärna vänsterpartiets hemsida; http://finspang.vansterpartiet.se/

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se