• måndag 20 november 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Cannabis vid nödsituation Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Stefan Carlsson (V)

Bibliotek är inte ett rum med böcker.

jag har sagt det förut. Ett rum med böcker är inte ett bibliotek. Inte i modern bemärkelse. Det finns så mycket mer som gör ett bibliotek till ett bibliotek. Kunniga bibliotekarier, olika former av media, en mötesplats och så givetvis böcker. Nu kan man också ta del av en ny tjänst, titta på film hemma, via dator, padda eller vad man föredrar. Via Götabibioteken och pinkoden till ditt lånekort klickar man enkelt på länken "Cineasterna" och vips kan man strömma flera hundra filmer, gratis och lagligt. Nu har Götabiblioteken blivit ännu lite bättre och mer bibliotek, i modern bemärkelse. För att undvika missförstånd hoppas jag att rummen med böcker aldrig försvinner, men bibliotek är så mycket mer än det oacsett om det handlar om folkbibliotek eller skolbibliotek. Bra jobbat Götabiblioteken!

Flaggan i topp i Hällestad

Idag hade jag, som kontaktpolitiker, glädjen att få vara med när Hällestads skola firade Grön flagg-certifiering. Fler och fler skolor och förskolor hissar den "gröna" flaggan. Det glädjer mig. När jag i min ungdom engagerade mig politiskt berodde det på miljöfrågor. Säldöd och liknande frågor gjorde att jag kände att jag ville och borde göra något. Miljö- och hållbarhetsfrågor är fortsatt en stor utmaning och därför är det utmärkt att engagemanget och kunskaper om detta prioriteras i Hällestad och på många andra håll i världen. Tack för ert arbete så här långt. Jag ska följa ert arbete framåt och hoppas att vi ses snart igen.

Namnbyte hos Moderaterna?

läser i Svenska Dagbladet att de Gamla Moderaterna kommer göra comeback på partistämman. Starkare försvar och längre fängelsestraff är principer som åter väntas drivas av Moderaterna. Paradgrenen lägre skatter för de som redan har det gott ställt är dock kvar som ett mantra. Frågan är vilket namn man väljer om man byter namn? "Gamla Moderaterna" eller "Samma gamla Moderater". Ett annat alternativ kan vara "Nya Gamla Moderaterna". 

Vänsterdagarna

Jag är på väg med tåget till Malmö för att återigen vara med på vänsterdagarna. Omkring 1300 vänsterpartister träffas för att gå på seminarier, prata politik och umgås. En härlig injektion så här ett år före valet. Vad det blir kul att träffa er kamrater!

SD-fiasko

Valet till styrande församlingar inom Svensk kyrkan blev inte den framgång SD själva satsat för och hoppats på. Tack och lov. Själv är jag ingen påhejare av partipolitiserande av svensk kyrkan men när SD försöker skapa en plattform för att sprida sitt rasistiska budskap är jag glad att valdeltagandet ökar just med anledning att minimera SD:s inflytande.

Stefan Carlsson företräder Vänsterpartiet i Finspång.

Besök gärna vänsterpartiets hemsida; http://finspang.vansterpartiet.se/

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se