• torsdag 25 maj 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Alla skolor måste granskas på samma sätt Lasse Stjernkvist (S) Lasse Stjernkvist (S)
Vädersponsor:

Lotta Källströms blogg

Ny musik på gång

Har haft en bra inspelningsdag tillsammans med fantastiska Towe Widerberg och Roland Engdahl. Vi jobbar på nyskrivna låten "Tack för att du finns" som är beställd till årets Seniorgalor. Text av Kristian Ring, melodin har jag knåpat ihop och jag ser med spänning fram emot resultatet 😊

Lyckad Trädgårdslust

Det kunde inte ha varit en bättre dag än det var för Trädgårdslust som arrangerades av Upplev Norrköping. Smak, doft, känsel, hörsel och syn -det fanns något för alla sinnen! Urgulliga kaniner att klappa, gurksoppan från Louis De Geer var magiskt god, musik från tjejerna i Silverstänken och mig förstås, blommor som både doftade gott och var vackra att se på.

Jag har haft förmånen att vara konferencier och underhållare flera gånger på evenemanget som är varje höst och vår och att vädret varit vackert dom gångerna är en himla tur. Flera tusen personer kom på besök och det hade säkert sett annorlunda ut om det regnade. Lennart Fredriksson från Botanicus platskola i Skänninge har varit på plats och sålt växter i 20 år (minst trodde han) och bara en gång har det regnat. Så till nästa gång, som är den 9 september, kan man bara hoppas att vädergudarna är lika vänliga som nu.

 Min gamla programledarkollega på Kanal lokal Lennart Fredrikssons plantor gick åt som smör i solsken

Klara Jarstad Växthusansvarig Norrköpings Kommun Konferencier Lotta Källström

Klara Jarstad Växthusansvarig Norrköpings Kommun berättar om vad man ska tänka på vid frösådd.

Billbäcks plantskol, Emelie, hade med sig mängder av kryddväxter

Emelie från Billbäcks plantskola hade med sig mängder av kryddväxter

Trubadur och konferencier Lotta Källström

Kul att kunna växla mellan att vara konferencier och att bjuda på lite sång

Trädgårdslust Färgargården Norrköping

Några av dagens besökare som slagit sig ned för att lyssna på musik

Silverstänken

Fina och duktiga tjejerna i sånggruppen Silverstänken sjöng till publikens förtjusning

Maria Olofsson och Johanna Nilsson Upplev Norrköping

Maria Olofsson och Johanna Nilsson vid Upplev Norrköpings välbesökta bord där man kunde tävla om att gissa på blommor

Jeffrey Olsen

Jeffrey Olsen sålde hantverk

Ulliga gulliga kaniner från Gosetrollens kaninuppfödning var vana att bli klappade

Silverstänken sånggrupp

Somriga Freja, Olivia, Julia, Nora och Filippa i Silverstänken efter dagens sånginsatser

 

Musik berör tack och lov

Har haft ovanligt trevliga gig i veckan på Seniorgalan, födelsedagsfest och på båt. Men bäst är ändå att följa Linnéas (Ingrids) framgångar med den egna nya musiken. Hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för henne! Hörde att Portugal vann Eurovision Song Contest med en berörande och vacker låt. Konstaterar att musik berör och att smaken är som baken när man i efterhand läser allas kommentarer i sociala medier. Där är det verkligen älska eller hata som gäller. Själv tycker jag det var en fint avskalad och  ärligt framförd låt.

Party halva natten

Edgeologyafton på Scalateatern med Ingrid (Linnéa)

2 kvällar på Cinderella med Mats Gaffa Karlsson och gästartist Andreas Jansson

Roland Engdahl i förgrunden framför seniorerna i Motala

Från Motala/ Vadstena tidning och Corren

Hurtigruten m/s Polarlys

Jag har åkt som underhållande reseledare på m/s Polarlys Hurtigruten tillsammans med 46 personer från framförallt Östergötland. Båtfärden gick från Kirkenes och söderut mot Bergen. Det är 4:e gången jag gör resan sedan 2015 genom NTm Resecenter och det är verkligen fantastiskt! Vad är det då som gör det så bra? Jo lugnet är en stor del, det är inte nåt hålligång med festande halva nätterna utan gästerna åker för att se storslagna vyer, vacker natur, äta god mat och göra intressanta utflykter i hamnarna. Vädret spelar förstås in och vi har haft klart med knallblå himmel och sol hela veckan. Nästa resa med Hurtigruten gör jag i början av oktober,  men då börjar vi tvärt om mot nu i Bergen och avslutar i Kirkenes.

En liten teaser

Är på väg för att kolla en liten förhandsvisning av Linnéas musik eftersom hon ska släppa sin första låt Boom imorgon.

MEN det blir under hennes nya artistnamn Ingrid.
Hon är döpt till Linnéa Ingrid Viktoria och nu så väljer hon alltså att använda sitt mellannamn Ingrid. Namnet kommer från min farmor och det är klart att familjen känner sig hedrade. Universal music som är dom hon släpper musiken hos tycker det är eget och visst klingar det svenskt, kan vara bra om hon lanseras i något annat land.

Hon har en alldeles färsk sida på Facebook som man kan gå in och gilla för att följa med i vad som händer, men framför allt gå in och lyssna på Spotify eller Itunes:)


Nu är det slut

Båtshowandet är slut och jag har haft en hel veckas ledigt då jag inte bokat något i kalendern och inte gjort många knop här hemma. Välbehövligt och skönt att bland annat sova länge man vill och bara vakna med våren (även fast det blev snöigt) och knalla runt i morgonrock hela dan om det passar.
Veckan som kommer är också ganska lugn med några möten och spelningar men framför allt så kommer vi ha gäster hemma för att Mats fyller år. Han vill  helst fira i det lilla enkla så lite buffé och en massa bbbel blir bra. Han är just nu bortrest med sina söner och sin pappa och kommer hem lagom till födelsedagen. Ser fram emot att fira och träffa dom som man inte hunnit se så mycket den senaste tiden! 

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se