Logga in
Logga ut
Vårdnad – vad är det? Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

Fler P-platser

Valdemarsvik    Intresset för skärgården och Fyrudden växer, men ofta blir det problem med parkeringsplatser och då i synnerhet för tillfälliga besökare. Idag finns det en grusparkering där det går att parkera gratis. Men under högsäsong är den fylld till bredden.

Det finns dock ett område som ligger inom gångavstånd till Fyruddens hamn, där det enkelt och förhållandevis billigt går att ställa minst ett tiotal platser till förfogande för tillfälliga besökare av vår fina skärgård. Området är beläget vid väg 212, mittemot Snäckuddens bostadsområde.

Det gäller att inte skrämma bort besökare i vår kommun, vare sig de kommer från den egna kommunen eller från övriga Sverige eller Europa, och detta på grund av för få parkeringsplatser.

Korpen Valdemarsvik 60 år

Valdemarsvik    Motionsidrottsförbundet Korpen Valdemarsvik fyller 60 år i år, närmare bestämt 11 mars. Det är en mycket aktiv förening utan några ålderskrämpor.

Den första styrelsen bestod av ordförande Cnut Castne, tillika stins i Valdemarsvik, kassör Joel Gustafsson och sekreterare Lennart Trysberg samt ledamöterna Lage Jonsson och Ingemar Holmertz. Första kvinnan som ordförande blev Inga-Lill Magnusson som innehade den posten i åtta år.

En som varit med i många år, lite drygt 30, är Monica Berg, som innehaft de flesta posterna inom föreningen och just nu har hon ansvaret som revisor. Hon har också jobbat som kanslist och varit lite av en "allt i allo".

Bland aktiviterna genom åren kan nämnas tipspromenader, cykelrundor, fotboll, innebandy, volleyboll, badminton, tennis, rinkbandy, bordtennis, boule, bowling, motionsdans, vattengympa, vandringar. Ja, aktiviteterna har varit många.

För några år sedan blev det dock kris för Korpens existens, då bara ett par ledare fanns som styrde föreningen. En konkurs var nära förestående. Men då blev det en kraftsamling med nya ledare och sedan dess är det en full styrelse med engagerat ledarskap. Banvallstugan, som man haft sedan 1992 byggdes till med ytterligare en modul, som hyrts ut till Hammarkinds Ok, vilket blev en del i att få Korpen på fötter igen.

Nu är Korpen Valdemarsvik en förening med luft under vingarna som ser framtiden med tillförsikt och med många aktiviter runt om i kommunen.

Ostlänken och elfel

Valdemarsvik    Ostlänken mellan Stockholm och Norrköping-Linköping ser många fram emot. Men hur är det tänkt? 

Innan Ostlänken byggs måste man givetvis ha en järnväg som fungerar idag. Elfel söder om Stockholm, elfel vid Hallsberg, elfel norr om Stockholm, elfel utanför Göteborg etc. Känns de uttrycken igen? Javisst, och tyvärr nästan dagligen!

Det är ju dessa ständiga avbrott med stillastående tåg som man måste komma ifrån. Underhållet på våra järnvägar idag är under all kritik och det får man ingen bättring på  bara för att man bygger Ostlänken. 

Nej, se till att det bara finns EN huvudman för både drift och underhåll! Sen kan man sätta fart på byggandet av en höghastighetsbana. ALLA statliga järnvägar ska skötas av EN huvudman och då slipper man allt skyllande fram och tillbaka om vems felet är när inte tågen går eller kommer i tid.

SOS i Vika

Valdemarsvik    Nu är årets nyårsrevy igång för fullt i Valdemarsviks Folkets hus. Ett gott traditionsenligt evenemang som inleder oss i 2018.

Ensemblen består i år av Jesper Juhlin, Mattias Schönbeck, Marcus Fyrberg, Jörgen Malmström, Rosita Holmberg, Susanna Karlsson, Mirjam Jonsson, Camilla Andersson samt Mimmi Trysberg, som är nestorn i det duktiga gänget.

Det är både roligt och billigt att gå på revy i Valdemarsvik och kvalitén är mycket bra, trots att det bara är amatörer det handlar om, eller kanske just därför. De säger själva att de har så himla roligt under alla repetitioner och det märks också att de är glada att få förmedla så mycket skratt i salongen bland oss besökare. Jag rekommenderar alla att koppla av ett par timmar och njuta av nyårsrevyn, SOS i Vika. Det är inte bara en lokalrevy, det handlar om händelser i vårt land och vissa delar av vår värld. Ni blir inte besvikna, även om det finns ett par "utfyllnadsnummer". Men det gör det även bland de stora proffsen.

Fler poliskontroller 2018

Valdemarsvik    Idag, dagen före nyårsafton, var det poliskontroll på väg 212 mellan Valdemarsvik och Fyrudden. Mycket efterlängtat. Jag hoppas på fler trafikkontroller 2018.

Precis som jag skrev i min blogg 8 september i år. "Det är i trafikkontrollerna man tar trafikbrottslingar, men också andra brottslingar som varit på stöldturné eller liknande"!

Jag ser fram mot att detta är en brytpunkt för att få ordning och reda både på vägar och i samhället. Rikspolischefen, Dan Eliasson, har sagt att det ska bli fler poliser och då ser jag fram mot att flera av dessa blir just trafikpoliser.

Nu önskar jag er alla bloggläsare ett mycket Gott Nytt 2018!

Mot ljusare tider

Valdemarsvik    Nu sitter jag och skriver på årets mörkaste dag, solmässigt sett. Men om någon timma så vänder allt mot ljusare tider. Förhoppningsvis gäller detta allt.

I Fyrudden har det dock varit en solig, lugn och vacker dag idag med flera plusgrader. Inte precis att man tror att kommande söndag är julafton. Men så är det. Finns det då några önskeklappar att se fram emot? Javisst finns det det! En fin och mycket efterlängtad klapp vore att trafikverket satte spaden i backen för förbifart Söderköping. Fler trafikpoliser på våra vägar! En annan fin julklapp för 2018 vore att vi får en stark regering med egen majoritet. Men ännu finare julklapp vore om vi fick stopp på alla terrorattentat i världen. Senast nu i Melbourne.

Meetoo tar död på det ojämlika samhället och att alla är värda lika mycket, oavsett kön. Vi får hoppas att 2018 blir en vändpunkt för allt elände och att då DT försvinner från tronen i USA.

I vår kommun ser jag fram mot en fin och utvecklad hamn i Fyrudden, som då kan ta emot ännu fler båtar och turister. Ser också fram mot att det gamla fabriksområdet i Gusum blir klart med grönområde, lekplatser och promenadstråk med fina blomsterurnor.

Nu önskar jag er alla bloggläsare en mycket skön och avkopplande julhelg och ett Gott Nytt 2018

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och sju barnbarn. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 13 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Sitter också i styrelsen för Gryts Sockenförening. Vill se positivt på livet och vår miljö!

  • Mest lästa bloggar

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se