• fredag 24 november 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
"Straffavgift" trots giltig biljett Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

Fler P-platser

Valdemarsvik    Intresset för skärgården och Fyrudden växer, men ofta blir det problem med parkeringsplatser och då i synnerhet för tillfälliga besökare. Idag finns det en grusparkering där det går att parkera gratis. Men under högsäsong är den fylld till bredden.

Det finns dock ett område som ligger inom gångavstånd till Fyruddens hamn, där det enkelt och förhållandevis billigt går att ställa minst ett tiotal platser till förfogande för tillfälliga besökare av vår fina skärgård. Området är beläget vid väg 212, mittemot Snäckuddens bostadsområde.

Det gäller att inte skrämma bort besökare i vår kommun, vare sig de kommer från den egna kommunen eller från övriga Sverige eller Europa, och detta på grund av för få parkeringsplatser.

19 november i Fyrudden

Valdemarsvik    Vad gör man en höstlik dag i november och just denna dag, söndagen 19 november 2017?

Det finns många som tror att nu finns ingenting att göra, en trist höstdag, även om det inte regnar. Vädret är blåsigt från nordost och risken, eller chansen om man så vill, finns att det kommer snö.

Jo, om man nu inte vill arbeta med hus, hem eller trädgård, så finns det mycket att njuta av. Bara miljön, som alltid finns, med skogen, havet och människorna. Frisk luft, möjligheter till motion i alla former och allt är livsbejakande. Vi väljer att gå den sedvanliga tipspromenaden runt Fyrudden. Det här är kanske Sveriges vackraste tipspromenad, även en höstdag som denna. Efter Fyruddenrundan går vi in på restaurangen där det dukats upp ett vackert och gott kaffebord. Värdarna för dagens tipspromenad är på plats. 

När alla kommit in i den goa värmen, börjar den mänskliga värmen att spira. Det är nu den sociala gemenskapen är som bäst, från barn i barnvagn upp till pensionärer på 80+! När sedan vinnarna ska utses kommer spänningen. Ska jag vinna något idag? Detta gäller också lottdragningen. Vid lunchdags är allt över och människorna skingras. Men skärgårdens mysighet finns fortfarande kvar, luften är lika ren som på förmiddagen. Denna eftermiddag väljer vi en kyrkokonsert i Valdemarsviks kyrka! 

Mörket kommer tidigt även här, men här blinkar Häradskärs fyr till oss, liksom de vackra stjärnorna på himlen, när de inte blir skymda av moln.

Livet är skönt och givande i vår vackra bygd!

Härliga tipspromenader

Valdemarsvik    Jag måste slå ett slag för motion av bästa klass, nämligen promenader, eller i detta fall tipspromenader. Detta ger inte bara motion utan också en härlig och rolig social gemenskap, där alla kan vara med. Barn såväl som äldre, pensionärer och även rullstolsburna.

Idag hade vi, Korpen Valdemarsvik, tipspromenad i Fyrudden, där det deltog 63 personer, varav 15 var barn. Mycket trevlig stämning utmed banan och när alla kommit i mål på restaurangen. Fika, lotterier, diskussioner hör till innan det är dags för redovisning av de rätta svaren på frågorna, som sker när alla nått målet. Sen kommer ytterligare spänning när vinnarna ska redovisas. Dagen till ära så fick alla barn pris och givetvis också de som var bäst på tipsfrågorna och skiljefrågan. Men även bland vuxna lottas ett pris ut oavsett hur många rätt man har. Korpens motto är att alla som deltar ska ha chansen att vinna pris, bara genom sitt deltagande.

Korpen Valdemarsvik har tipspromenader varje söndag under höst, vinter och vår i Fyrudden och Valdemarsvik. I Västertryserum är det tipspromenad varje lördag året om, med undantag av röda dagar. 

P-kaos vid VIN

Valdemarsvik    Att besöka Vrinneviksjukhuset i Norrköping är inte lätt. Det finns knappast inga parkeringsplatser och det är rent kaos där!

Vi var till Norrköping igår för ett besök på VIN. Som tur var så kom vi drygt en timma innan den tid vi hade för vårt besök. Efter snurrande på de vanliga parkeringsplatserna framför stora ingången utan resultat, så fortsatte vi till fältet bakom VIN. Inga skyltar om att det bara var för personal fanns där. Bara när vi kom fram till den parkeringen.

Javisst, bara att återvända till besöksparkeringarna, både gratis och betalningsplatserna. Efter mycket snurrande fram och tillbaka så hittades en plats. Snabbt in till receptionen för "incheckning"! Sen snabbmarsch till rätt avdelning, där sköterskan stod och väntade. Hade vi planerat normalt, d v s att vara vid VIN en halvtimma innan kallelsetiden, då hade vi kommit försent.

Skärpning Region Östergötland! Och inte nog med att vi som besökare inte hittar någon parkeringsplats, de som jobbar på lasarettet måste också LETA parkering VARJE dag och dessutom BETALA parkeringsavgift, för att de ska kunna ta hand om såväl akuta sjukdomar som vård av patienter!! Kanske inte lustigt att det fattas läkare och sjuksköterskor! Bedrövligt är ett milt ord i detta sammanhang!!

Äntligen rätt med Radio&TV-licens

Valdemarsvik    Äntligen har förnuftet segrat, när det gäller radio och TV-licenserna. Förnuftet brukar för det mesta segra men i det här fallet har det tagit ett stort antal decennier.

   Det här har jag tjatat om i så många år, men helt utan resultat. För mig har det varit en självklarhet att ta avgiften via skattsedeln. Hur svårt kunde det vara??

Licensjagare har gått runt i trapphus, kanske stått och spanat i trädgårdar, allt för att få in licenspengar till Sveriges Radio & TV. Mycket bråk och elände, helt i onödan. Dessutom, förmodar jag, stora kostnader för ingenting.Äntligen nu en enkel "indrivning" av licenspengar från alla som betalar skatt.

Ja, ännu är förstås  förslaget inte klubbat. Men jag förmodar (hoppas) att det godkänns utan återremisser och krångligheter.

Jobbig politikerdebatt

Valdemarsvik    Jag ser på politikerdebatten på TV ikväll! Inte konstigt att det finns politikerförakt med sådan oordning. Skriker till varandra, pekar, avbryter och är allmänt otrevliga!

Hur ska partierna lyckas få nya väljare i det kommande valet nästa år? Alla partierna är lika goda "kålsupare"! Ja, jag vet att vi får de politiker vi väljer, men frågan är om det inte blivit sämre under den här perioden. Varför kan inte politiker tala om den egna viljan och det egna valmanifestet? Som det är ikväll så skäller man från höger och till vänster och pratar väldigt lite om vad det egna partiet och partiledaren själv vill. Nej, skärpning nu alla partier, och speciellt ni på riksdagsnivå så att vi gräsrötter verkligen vet vad ni egentligen vill med vårt fina Sverige. 

 

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och sju barnbarn. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 12 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Sitter också i styrelsen för Gryts Sockenförening. Vill se positivt på livet och vår miljö!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se