• torsdag 21 september 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Hjärtefrågor Ingrid Westlund (V) Ingrid Westlund (V)
Vädersponsor:

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

Fler P-platser

Valdemarsvik    Intresset för skärgården och Fyrudden växer, men ofta blir det problem med parkeringsplatser och då i synnerhet för tillfälliga besökare. Idag finns det en grusparkering där det går att parkera gratis. Men under högsäsong är den fylld till bredden.

Det finns dock ett område som ligger inom gångavstånd till Fyruddens hamn, där det enkelt och förhållandevis billigt går att ställa minst ett tiotal platser till förfogande för tillfälliga besökare av vår fina skärgård. Området är beläget vid väg 212, mittemot Snäckuddens bostadsområde.

Det gäller att inte skrämma bort besökare i vår kommun, vare sig de kommer från den egna kommunen eller från övriga Sverige eller Europa, och detta på grund av för få parkeringsplatser.

Hasse och Tage, de bästa underhållarna

Valdemarsvik    Nu har även Hasse Alfredsson lämnat det jordiska livet och förenats med sin parkamrat i AB Svenska ord, Tage Danielsson, i himmelska höjder.

Himmelska höjder av komik var precis vad Hasseåtage producerade i AB Svenska Ord. Jag hade själv nöjet att live få uppleva Gröna Hund på Gröna Lund på det glada 60-talet. En upplevelse man aldrig glömmer och jag njuter fortfarande i tanken att ha hört och sett Hasse och Tage tillsammans med Monica Zetterlund, Mille Schmidt, Lissie Alandh, Gunwer Bergqvist och Lasse O`Månsson. Gröna Hund följdes också av Gula Hund och Svea Hund.

Pastor Jansson kommer jag aldrig att glömma, liksom Valfrid Lindeman och även hans son, Malte Lindeman. Hasseåtage var också många gånger före sin tid i samhällsdebatten. T ex när det gällde våra deklarationer föreslog de: A: Hur mycket har du tjänat? B: Hur mycket har du kvar? C: Skicka in detta!  Idag är deklarationerna i princip så. Inte mycket en vanlig "Svensson" kan ändra på.

Även om både Hasse Alfredsson och Tage Danielsson är borta nu så tror jag att deras stora produktion i AB Svenska Ord kommer att leva mycket länge! För egen del kommer de alltid finnas kvar, så länge jag lever och har minnet i behåll.

Mer trafikkontroller för minskad brottslighet

Valdemarsvik     Polisen måste få fler resurser till ökade trafikkontroller! Det är där många brottslingar upptäcks, vare sig det är trafikbrottslingar eller övriga brottslingar.

Har åkt 200 mil de senaste dagarna och inte sett en endaste polis och då givetvis ingen trafikkontroll heller. Stora kontroller upptäcker alltid någon "vanlig" brottsling förutom de som kör för fort, är onyktra eller andra trafikförseelser! Därför ge mer resurser till trafikpoliserna, vilket ger resultat i dubbel bemärkelse.

Ta bara de brottslingar som stjäl båtmotorer sommartid. Som det är idag är det mycket liten risk att de "åker fast" och det vet dessa personer om. Nej fram med mer trafikkontroller för ett "renare" samhälle.

Ing-Britt, en tipspromenaddrottning

Valdemarsvik    Ing-Britt Berg, 85+, är något av en tipspromenaddrottning. Varje lördag året om ordnar hon med tipspromenad i Västertryserum, utanför Valdemarsvik.

Ett ideellt arbete som skapar trivsel och gemenskap för minst ett 20-tal personer varje lördagsförmiddag, med undantag för röda lördagar och om det är för halt någon lördag på vintern. Ing-Britt gör också de tolv tipsfrågorna varje gång. Tipsfrågorna är aktuella och trevliga, där varje deltagare kan känna igen vad det handlar om. Inga lexikonfrågor här.

Ing-Britt ordnar också med kaffe i den lilla "tipspromenadstugan", liksom lotter och allt i Korpens regi. Minst 15 år har hon hållit på med detta, till gagn för alla deltagare. Som nuvarande ordförande i Korpen är jag mycket stolt över alla som vill jobba ideellt, till nytta och nöje för alla och envar. Ing-Britt tillhör den skaran som är värd att uppmärksammas.

Perfekt sommar

Valdemarsvik    Jag satt i ett väntrum för några dagar sedan. Ja, vad pratar man om i ett väntrum? Jo, vädret förstås. Och mycket riktigt, det var precis vad ett par kvinnor(kunde lika väl varit män) förde på tal!

   - Det har inte varit någon sommar i år sa den ena damen och den andra höll med, medan jag påpekade att jag tycker sommaren varit perfekt.

Sommaren i år, och nu handlar det om bästkusten, d v s östkusten, har enligt min mening haft en perfekt och utmärkt sommar. Mycket sol och inga heta dagar. Lite regn, men ändå lite uppfriskande droppar vid några tillfällen. Havet har inte varit så varmt visserligen, men därigenom har det heller inte varit några problem med algblommning. Badandet har kunnat ske ofta, men kanske inte så länge varje gång och man har inte behövt söka skugga, som vid heta somrar. Sammantaget, en svensk lagomsommar!

Nej denna sommar är och förblir en av de bättre somrar jag upplevt och framförallt är den inte slut ännu. Så fortsätt att njuta av sol och värme!

Titanix värmer Valdemarsvik

Valdemarsvik    Återigen har Titanix värmt alla turister och kommuninvånare i Valdemarsvik under fyra måndagskvällar. Och det har inte varit några vanliga måndagskvällar. Det har varit toppenkvällar med en fantastisk härlig underhållning.

   Titanix är i vanliga fall ett populärt dansband från Valdemarsvik som åker land och rike runt och förgyller olika dansbanor och dansant publik. Men i Valdemarsvik, varje sommar, de senare åren, då är de scenband med sångerskan Maria Rolf som programledare och allsångsledare. För varje år har publiken vuxit i antal och är nu uppe i minst 2000 personer varje gång med ytterligare 500 under finalkvällen. 

   Härligt att så många lokala förmågor får vara med och visa sitt musikaliska kunnande. Det finns också mycket kunnande runt om i vår fina kommun, när det gäller musik. Pether Malmberg är en av de som vuxit upp i kommunen och nu jobbar med musik internationellt. I vinter kommer han att underhålla i San Augustin på Gran Canaria. Pether var också en av artisterna på avslutningen liksom stjärnartísten Magnus Carlsson (Barbados, för att inte förväxlas med sin namne i Weeping Willows). Magnus var också med förra årets avslutning och han har Valdemarsvik i sitt hjärta.

   Titanix hyllades också för sitt engagemang och reklam för Valdemarsvik, av bl a bankchefen Håkan Eriksson och Jenny Ek.

 Inget är klart, men jag hoppas att Titanix och alla sponsorer återkommer nästa år med ännu en allsångssommar i Valdemarsvik, precis vid vackra valdemarsviken. OBS! Namnet Titanix kommer ej från båten Titanic som gick på ett isberg och tusentals människor miste livet. Titanix kommer av en hockeyklubba av titan. Titanix värmer både dansare och allsångsdeltagare samt hela Valdemarsviks kommun!

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och sju barnbarn. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 12 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Sitter också i styrelsen för Gryts Sockenförening. Vill se positivt på livet och vår miljö!

  • Mest lästa bloggar
Östgötahockey

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se