Maria, Robin, Mattias & Malin

Evenemangsbloggen

Ute på äventyr!

Norrköping Nu är det dags! Vi är ute på äventyr för att hitta nya roliga uppslag till Norrköping.

Idag ska jag och Magnus besöka ...... för att se om det kan passa att ....... i Norrköping. Vi spanar nu för att göra en kickstart i Norrköpings evenemangsutveckling där vi båda tror mycket på att just ......-kopplingen kan tillgodose och engagera hela regionen. Liten som stor har nog någon gång använt sig av ...... eller sett en ......

Nu får det vara nog med avslöjanden för idag;)

G'day & Cheers

//Mattias

En rosa och glad kanin

Norrköping

Efter all rapportering, alla åsikter, och andra inlägg i debatten angående fredagens hemskheter försökte jag verkligen rensa bort allt sådant från mina tankar. Jag tänkte att jag skulle skriva om regnbågen, röda rosor och kanske t.o.m. en och annan rosa, glad och skuttande kanin. Det misslyckades totalt. Jag har så oerhört svårt att acceptera alla dessa tråkigheter som sker runtomkring oss. Under min uppväxt talade samhället om att de vardalgiga farorna var bl.a. ”okända farbröder”, den avlägsna ryssen och att man inte får gå mot röd gubbe…

Idag kan inte en dag få passera utan att det rapporteras om våld, extremism och annat trams från både huliganer, terrorister och allmänt korkade individer. -KAN DET INTE BARA VAR NOG NU?!

 Lägg ner all j-vla SKIT! PUNKT!

Det finns en hög med "tillsammans-armband", enligt bilden ovan på mitt kontor. Vill du ha ett av dem eller möjligtvis skänka pengar till någon organisation som gör världen bättre? Swisha organisationen och kom förbi och hämta ett hos mig i Värmekyrkan, eller kom bara förbi och hämta ett för att visa att världen är bättre tillsammans! Bor du långt bort? Maila mig på: mattias.persson@norrkoping.se så skickar jag iväg ett i mån av tid och tillgång. :)

 ——

Efter några andetag och lite filosoferande med två underbara barn i knäet ska jag försöka avrunda med något mer positivt.

-    Allsvensk premiär på Östgötaporten • CHECK

-    En hel arsenal med nya spännande uppslag till evenemang • CHECK

-    Påfylld kalender • CHECK

Snart är det dags för VALBORGSFIRANDE. Jag hoppas innerligt att alla rycker tag i sina paraplyer (eller solstolar) och firar Valborg med oss om ett par veckor. Lär bli fantastiskt har jag hört.

Jag lovade i ett tidigt skede i olika forum att jag skulle återkomma med lite roligare info än klyschor, så snart jag hunnit bli varm i kläderna. Det kanske sker förr eller så sker det senare, men jag kan lova att när det sker så kommer det vara värt väntan. Vi på evenemang har börjat värma upp den nya konstellationen, så håll i hatten!

Förövrigt så sade en vän till sin fru att hon målat sina ögonbryn för högt.

-    Hon såg förvånad ut…

Glad påsk!

 

Yours sincerely

//Mattias

Gatuteaterfestival

Norrköping Våren är en hektisk tid … ”häcken full” är ett begrepp man använder när det finns mycket att stå i och så är fallet i allra högsta grad på evenemangsavdelningen. Dagarna flyger i väg och det är ingen risk för tristess. Många bollar i luften och det känns bitvis som jag skulle kunna ställa upp i vilken cirkusföreställning som helst. På tal om cirkus så har jag i veckan haft besök av Magali från Östgötateatern som är just en sådan, cirkusartist av rang!


Hon, jag o några till smider planer inför den kommande Gatuteaterfestivalen som går av stapeln 25-27/5 i centrala Norrköping. Det kommer bli hur häftigt som helst med cirkus, teater, dans och happenings från lokala artister men också gästspel bl a ifrån Madagaskar. Allt detta händer mitt i Norrköping och är alldeles gratis! Ett kul och ytterst sevärt evenemang som passar hela familjen.


Vad innebär det för mig då som evenemangskoordinator? Jo, jag söker tillstånd som behövs, bokar och planerar scener, gör tillsammans med bästa Susanne på marknadsavdelningen programfolder samt affischer och annan citybranding, förmedlar kontakter, sätter ihop programmet mm mm. Håll utkik efter Norrköpings Gatuteaterfestival v 21 för det vill du inte missa!

Inte en vanlig fredag

Norrköping Det skulle bli en vanlig fredagskväll med ett vanligt glatt fredagsinlägg. Så vanlig en fredag blir i en värld där allt för mycket lidande utspelar sig, varje dag. Där människa vänder sig mot människa, i hat istället för kärlek. Imorse fylldes morgon-TV av nyheten om att USA nu anfaller Assads flygplatser, efter gasattacken där kemiska stridsvapen mötte oskyldiga människor. Även om jag tycker det är väldigt oklart vilka organ som egentligen borde agera, så måste någon agera. Gränser överskrids, suddas ut, byggs till murar - allt på en gång. I sanning en komplex värld.  

Under eftermiddagen möts vi av rubriker som kommer ännu närmare, som rör våra vänner och familjemedlemmar i Stockholm. Vi vet inte varför det sker, eller vem som utför dåden, men vi vet att det händer. Vi sänder tankar till de drabbade. Personligen hoppas jag att mina nära och kära är i säkerhet, och dina nära och kära. Någon har i vilket fall förlorat en människa de älskar i detta nu. Är du i Stockholm, försök informera de som tänker på dig, om du är i säkerhet. Facebook har faktiskt ett väldigt bra system för det.

Oavsett vem som tar på sig skulden, eller är skyldig till, det som nu sker i Stockholm, så är det enskilda människors och grupperingars hat och fanatism som är orsaken. Att söka tröst i hat är aldrig ett svar. Sök tröst hos de som finns om kring dig. Din familj, dina vänner. Den underbara naturen som just nu slår ut i grönska framför oss. Ta vara på tiden, för att hedra dem, som tiden runnit ut för. Gör något tillsammans, med dem som gör dig lycklig. Sök inte lösningar på ställen där de inte finns, utan låt oss bara beklaga sorgen idag. 

Vi beklagar sorgen, i stillhet, men med huvudet högt. 

/Malin

Loppis och Spegla

Norrköping Hej!

Då var vi inne i April och veckorna bara flyger förbi just nu! I år klara jag första april väldigt väl och så vitt jag vet blev jag inte lurad alls! Helgen spenderades bland annat på megaloppisen som var i Värmekyrkan vilket för mig var hälften nöje men också hälften inspiration till lokusloppisen som vi arrangerar den 20 maj på Gamla torget!

Vid sidan av våra egna evenemang, träffar vi också en del externa arrangörer som har häftiga grejer på gång. Det kanske inte är alla som vet men förutom att ha våra egna evenemang så ska vi på Upplev Norrköping se till att det är ett bra evenemangsklimat, där det är lätt anordna events i stan! I måndags träffade jag till exempel arrangören för Spegla. Spegla är ett evenemang i Norrköping, om och kring fotografi, som går av stapeln 20 till 22 Oktober och riktar sig till alla som är intresserade av foto. Under de här tre dagarna kommer fotosverige bjudas på utställningar, föreläsare och workshops runtom i Norrköping! Jag såg programmet från 2016 och det var verkligen välfyllt! Håll utkik efter Spegla i höst!

 Njut av solen!

/Robin

Kul att just du vill läsa vår Evenemangsblogg! Här kommer du att få följa vårt arbete med att genomföra evenemang och utveckla Norrköping som evenemangstad, för invånare och inresande. Vi tycker själva att vi har världens roligaste jobb!


Vilka är vi?


Jo, Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med många år i underhållnings- och eventbranschen med stort hjärta för djur, natur och Vikbolandet.


Robin Bohlin, vår nya evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med ett stort intresse för idrott.


Mattias Persson, Evenemangsansvarig och vårt senaste tillskott på Upplev Norrköping, som kommer från en bakgrund från musik, evenemang och senast fotboll.


Malin Singelsö, marknadsansvarig på Louis De Geer som tycker att det går att hitta något intressant och en berättelse som berör i det mesta, och nördar hästsport på fritiden.


Vår gemensamma nämnare är att vi alla älskar Norrköping och brinner för evenemang i alla dess former!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se