• tisdag 17 oktober 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Dataintrång hos Liberalerna Torbjörn Wester (L) Torbjörn Wester (L)
Vädersponsor:

Mattias & Malin

Evenemangsbloggen

Ute på äventyr!

Norrköping Nu är det dags! Vi är ute på äventyr för att hitta nya roliga uppslag till Norrköping.

Idag ska jag och Magnus besöka ...... för att se om det kan passa att ....... i Norrköping. Vi spanar nu för att göra en kickstart i Norrköpings evenemangsutveckling där vi båda tror mycket på att just ......-kopplingen kan tillgodose och engagera hela regionen. Liten som stor har nog någon gång använt sig av ...... eller sett en ......

Nu får det vara nog med avslöjanden för idag;)

G'day & Cheers

//Mattias

Ikväll är det fullt ös i Himmelstalundshallen

Norrköping Vita Hästen har bjudit på bra kämparglöd och ser ut att gå mot en intressant hockeyvinter. Bara det är en fullgod anledning til att ta sig till Himmelstalundshallen!

 

Nu vet vi självklart att det finns mer tillställningar att uppleva i en evenemangsarena, t ex kvällens superkonsert Champions Of Rock med Norrköpingssonen Peter Johansson. Jag skulle rekommendera att ta på sig dansanta strumpor för att sedan bege sig ut till arenan ikväll. Det kommer bli en fantastisk turnépremiär här i Norrköping!

 

Det händer än mer i Himpahallen i höst. Den 11 november blir det futsallandskamp. Futsal är en av Sveriges snabbast växande sporter och har enligt uppgift ca 170.000 utövare. I grund och botten är det klassisk inomhusfotboll men går under FIFA:s internationella regelverk och namn. Tillsammans med Norrköping Futsal, ÖFF och Svenska Fotbollförbundet siktar vi på svenskt publikrekord den 11 november. Har du inte upplevt extremt snabb och teknisk fotboll tidigare är det dags! 

 

Vi ses i vimlet!

//Mattias

Denna fredag gäller det!

Norrköping Det finns bra veckor och så finns det lite bättre. Det här är en av det senare slaget, inte nog med att det både är Hockeysäsong och fotbollssäsong, det är även oktober och inte långt kvar till Halloween! Pumpor, trick or treat och en ursäkt till att liva upp vardagen en aning, - Perfekt!

Innan dess finns annat att ta tag i. Norrköping Light Festival stundar med allt som hör till, inte nog med det så kommer det bjudas på dubbla landskamper i Norrköping i november.

Det är så mycket på gång så jag nästan glömde bort Champions of Rock i Himpahallen nu på lördag. Det kommer bli en oförglömlig turnépremiär!

Har du missat att Where's The Music? Kommer tillbaka till Norrköping den 9-10 februari? Det kommer bli en helt galen Showcasefestival!

Nu till den vikigaste frågan:

-Ska man våga sig till Kolmården på Halloween? En 2-åring och en 5-åring som ligger i potten, någon som kan ge ett gott råd? Eller är det kanske pappan i familjen som kommer bli för rädd?

Mic drop!

//Mattias

Kulturnatten

På lördag är det dags för Kulturnatten i Norrköping. Vilket fantastiskt engagemang från hela staden till denna årligt återkommande höjdpunkt där Kultur och Fritid håller i tömmarna. Se till att komma ut på stan , här hittar du vad du kan uppleva och njuta av: PROGRAM

Kulturnatten 2017

 

Jag lovade vid tidigare tillfälle att återkomma om Augustifesten. -Vilken succé det blev! Vi genomförde i år en hel rad förändringar, stora och små vilket resulterade i besöksrekord och idel uppskattning. Scenen i Vasaparken gjorde succé, Marknadsgatan var mycket välbesökt och bredden i utbudet var bättre än någonsin! En stadsfestival är en stor kloss och årets upplaga av Augustifesten klockade in på ca 240.000 besökare, enormt roligt! Vi vill över tid göra vår stadsfestival ännu bättre och har därför tagit beslut om att jobba med den året runt. Häftigt va?! Skicka in dina tips och tankar till oss redan NU!!!! Maila oss på augustifesten@norrkoping.se .

Nu går dagen vidare med andra bestyr, blomplanteringar och grässådd väntar!

Vi hörs!

//Mattias

Augusti...va?!

Att tiden går fort när man blivit gammal, det har man fått höra sedan barnsben. Tänk min förvåning när man inser att det passerat en hel sommar, 14 veckor eller närmare bestämt 100 dagar sedan det senaste inlägget.

 

Vad har då hänt sedan dess? En hel del skulle man kunna säga. Det har passerat en nationaldag, en skolavslutning, midsommarafton, Bråvalla Festival, semester, en fantastisk upplaga av Augsutifesten och ett månadsskifte från sommar till höst. Med detta inlägg vill jag enbart avisera att; -Ja, vi lever! Men eftersom att vi har jobbat så enormt hårt, tagit lite längre semester och njutit lite extra av en sällsynt lugn (arbetsmässigt för Upplev Norrköping) sommar.

 

Vi lovar att inom det kortaste (snabbare än 100 dagar) återkomma med en uppdatering om Augustifesten, en enormt lyckad tillställning med sisådär några hundratusen besökare. Ni kanske märkte av lite roliga grejer som hände inne i stan och att det sprang om kring personer med röda jackor och tröjor som verkade lite förvirrade? Precis, just det återkommer vi kring snart.

 

Ha nu en bra vecka så hörs vi snart!

 

//Mattias

Bakom kulisserna på Biennalen

Norrköping Scenkonstbiennalen är inne på sin fjärde dag, och jag möter upp Adam Knapasjö från Östgötateatern! Adam har hand om alla funktionärer under biennalen.

Hej Adam! Vad styr ni funktionärer med, och hur många är ni?

Vi servar arrangemanget på alla sett, från att ha packat de turkosa påsar som alla bär omkring på och hjälpa till med insläpp, till att ge information och finnas till hands. Värdskapet är viktigt. Vi är ungefär 90 stycken, de flesta från Östgötateatern, men även från Marieborgs Folkhögskola samt vår vänförening. Från oss är det allt från skådespelare och rekvisitörer till administrativ personal som hjälper till som funktionärer. Våra funktionärer är oerhört viktiga för att det ska fungera.

Vad är det egentligen i de turkosa påsarna? 

Haha - ja, vi har packat 1300 stycken och i dem så finns matnyttig info - program, broschyr, en Erika Tubbin-disktrasa och så. 

Hur känner du personligen inför Scenkonstbiennalen?

Jag tycker det är kul att den kommer hit igen! Förra gången det var här var det både i Linköping och Norrköping, men det är klart att det är lättare med logistiken när allt är i en stad. Norrköping har ju dessutom många scener på en liten yta, så det är lätt att ta sig till fots mellan de olika arrangemangen. Det som möjligen saknas är de mellanstora scenerna. För mig är det den femte biennalen jag är med på, och jag hoppas hinna uppleva en hel del av den med. Jag är mån om att åka på Scenkonstbiennalen, den är en viktig temperaturmätare för hur scenkonstsverige ser ut idag. Till viss del är den intern, men också en folkfest. 

När började du jobba med arrangemanget?

Vi började planera så smått i höstas, men sedan årsskiftet har det blivit lite mer och från mars, april har vi jobbat mycket med det. Jag jobbar som produktionsledare och har andra projekt att hålla igång samtidigt. Men vi känner oss väl förberedda så nu hoppas vi bara att det går som det ska. Jag är trygg med mina funktionärer.

Vad skickar du med läsarna såhär under biennalen då?

Jag hoppas att Norrköpingsborna känner att den är för dem med. Att det inte är ”konstigt och svårt”. Förhoppningvis får alla se något de inte sett förut. Bra eller dåligt, bara det triggar något. Det är väldigt kul att ta emot besökare till staden med, alla säger ”gud så fint det är i Norrköping”! Så kom ner på stan helt enkelt!

Tack Adam, vi ses i vimlet!

//Malin

Kul att du läser Evenemangsbloggen! Här kommer du att kunna följa vårt arbete med evenemang i Norrköping. Vi jobbar för att stärka Norrköping som evenemangstad, för invånare och inresande. Förmodligen världens roligaste jobb!


Vi som skriver är:


Mattias Persson, Evenemangsansvarig på Upplev Norrköping, som kommer från en bakgrund från musik, evenemang och senast fotboll.


Malin Singelsö, marknadsansvarig på Louis De Geer som tycker att det går att hitta något intressant och en berättelse som berör i det mesta, och nördar hästsport på fritiden.


Vi älskar Norrköping och brinner för evenemang i alla dess former!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se