Lotta Källströms blogg

GOD JUL

Verkar det lite tidigt att börja tänka på julen strax innan midsommar? Ja det kan tänkas, men jag ska till Linköping för att diskutera underhållning till decembers julbord. Har lagt fram ett förslag på 3 artister som förhoppningsvis faller dom i smaken. Senare idag blir det åter till Norrköping för revyföreställning. Skickar med en bild på Mats Forsberg för tyvärr föll hans namn bort i revyprogrammet för det nummer som han och jag skrev: "Två kulor och botox". Häpp:)

Trädgårdslust

Välkomna till Färgargården för en skön dag med inspiration för trädgård, odling, hantverk m.m. Ett busfröområde finns också för barnen att plantera i, klappa kaniner, håva i Strömmen o.s.v. Jag är konferencier för det hela och bjuder även på musik tillsammans med Silverstänken. Vi håller igång mellan 10-15 nu på lördag den 21 maj.

Hurtigruten i en massa bilder

På uppdrag av www.ntmResecenter.se har jag varit iväg som underhållande reseledare tillsammans med 31 glada resenärer under en veckas resa med m/s Polarlys på Hurtigruten. För min del är det 3:e gången gillt på vad som kallas "Världens vackraste sjöresa", en resa med enastående natur, fina utflykter, suverän mat, trevligt sällskap och mycket mer.

En buss kommer lastad med happy faces på väg mot www.hurtigrutenresan.se

Vi reste mellan Kirkenes i norr och söderut till Bergen. Från utsiktsplatsen i Kirkenes kan man se vårt fartyg vänta på oss vid kajen.

PO:s glädjeskutt vid kajen:)

Första utflykten i land gick till Ryska gränsen. Inte långt ifrån ligger Finland och turister från grannländerna är viktiga för näringen i Kirkenes. Handel över gränserna blev möjlig då den norska och den ryska utrikesministern år 2010 skrev under ett avtal som gör att dom som bor vid gränsen lättare ska kunna besöka varandra. De som vill får ett grenseboerbevis som gör att dom kan resa visumfritt i området.

Mäktiga, snöiga berg var det första man mötte ute till havs....

Alla i olika fina former....

Gott om sol och gott om gott!

...och vackra färger. Här färgas topparna rosa i solnedgången. Så här års blir det inte riktigt mörkt om natten.

Samtidigt som man blickade ut på dom rosa bergen var det räkfrossa ute på däck. Räkorna var hämtade från en hamn vi just stannat till vid och dom smakade fantastiskt (trots att det bjöds direkt efter kvällens trerättersmiddag).

Vi hade enligt nyheterna ovanligt fint väder och det var sol i massor och klart utmed resan. Här njuter Göran, Eva, Ninnie, Bo & Bengt av lugnet.

Det hålls visningar av typiska norska saker titt som tätt. Här är en fisktork.

Jag blev inbjuden på en intressant visning på bryggan av självaste kaptenen Hermod Nilsen

Kapten Hermod Nilsen Hotelmanager Camilla Lövlien

Hotelmanager Camilla Lövlien & captain Hermod Nilsen. Det man kunde känna av hos personalen ombord var en väldigt familjär och vänlig stämning

Fartyget stannar till i flera hamnar varje dag. Ibland kortare stopp och ibland längre så man hann kliva av på sightseeing. Det här kapellet var det enda som stod kvar i Hammerfest efter andra världskriget. 

En som var fullt sysselsatt då vi stannade till i hamnarna var Torsten som ägnar sig åt hobbyn Geocaching 

http://www.geocaching.se/?page=contentpages/gcsewhatis

Ca 50 personer från fartyget var bokade på havsörnssafari. Så strax norr om Trollfjorden i Lofoten som är en av Norges minsta och mest spektakulära fjord klev vi ombord på den mindre båten i farten, bara det var ett äventyr i sig. Utflyktsledaren var en riktig fågelvän och även om måsarna var många var dom lika välkomna som havsörnarna.

Bara vi hunnit komma tillrätta i båten så visslade tjejen efter örnarna och kastade ut en fisk i vattnet som var nog för att första havsörnen skulle dyka ner från det branta berget och fånga fisken alldeles vid sidan av oss. Riktigt häftigt!

Inne i Trollfjorden så strök båten utmed kanterna så att man kom riktigt nära vattenfallen, så nära att man fick en lätt dusch. 

Vårt fartyg m/s Polarlys var också inne i Trollfjorden och vände. Visst ser bilden ut som ett vykort! Och då har jag bara använt mobilkameran, men är motiven fina är det svåra att välja ut några få av alla foton man tagit.

 Måsart:)

Hade inte öronen suttit där dom sitter så hade leendet gått runt hela skallen. Vilken häftig utflykt och jag lärde mig en massa om havsörnar som jag inte hade en aning om! T.ex. så lever dom i par hela livet och kan bli upp emot 40 år gamla men lever i genomsnitt 15 år. Om den ene i paret dör, så går den andre oftast bort strax efter, om dom inte hinner hitta en ny partner förstås. Så har dom sina revir, är där flera örnar än ett par så är det deras ungar

 Kolla fisken som är uppkastad i luften...

 ...som havsörnen fångar i farten!

 

Vinkevink! Bengt & Ann-Christine har med sig handdukar att vifta med och dom vinkar till - 

-Till byborna i Havnnes som måste ha gått man ur huse för att hojta till oss. Där bor bara 50 innevånare i den nordligaste bevarade Norska handelsby som fortfarande är i drift. Husen brändes inte ner under evakueringen 1944 utan bevarades av dom tyska soldaterna för att dom ansågs ha ett konstnärligt värde.

Vid kajen i Tromsö

Var i Ishavskatedralen i Tromsö, en kyrka från -60-talet som bjöd på en midnattskonsert med nord-nordiska hymner. En riktig höjdare och första låten var förstås av Edvard Grieg.

Monica i bagericaféet sjöng solo för oss då vi var samlade. Något hon aldrig i sin vildaste fantasi trodde hon skulle göra, men stundens inlevelse ville nåt annat! 

Allsång ombord på Hurtigruten med Lotta Källström Reseledare

En av 3 musikkvällar i vårt gäng. Helt klart så undrade övriga resenärer vad vi var för några som samlades för att sjunga ihop. En svensk kör kanske?!?

Hurtigruten är viktig för den Norska kustnäringen och som man ser på flaggan så fraktar båtarna också post

 

Shiny happy people. PO & Monica. I höst ska han ta HD:n på de norska vägarna, men först en gemensam husbilsresa. Reslystna:)

Min hytt. Vi var bland dom första att begagna hytterna efter en helrenovering.

Ständigt tillmötesgående och vänlig personal☀️

Det är mycket fönster och stolar att sitta och blicka ut i 

Karl-Evert som reste hemifrån allena fick oss alla som vänner 

Lax som ett hjärta får summera kockarnas kärlek till jobbet i köket! Maten är för övrigt från lokala leverantörerr och består av färska råvaror både från inlandet och kusten och levereras dagligentill hamnarna vi stannar till i.

 Vinkevink! Här var det 3 bussar som stannat på en bro för att vinka åt oss när våra vägar korsades

En av många fisktorkar i Svolvaer

Ingrid Hylander & Ingegerd Blom, träffades för första gången då resan började för att sedan dela hytt och umgås. Man skulle kunna tro att dom känt varandra läääänge

Pia får smaka fiskleverolja, en happening på däck då man passerade polcirkeln:) 

Vi lämnar Kristiansund

M/S Polarlys kan ta 619 passagerare och är en av 11 fartyg som Hurtigruten traffikerar.

Göran, Eva (musikquizmästarna) & Bo. Som alla, riktigt trevliga nya bekantskaper 

Samling för tack, skål och sång sista kvällen:)

Himmel som man inte fick nog av!

Tillbaka på Arlanda. Elisaveta & Lars fulla av nya intryck!

Väl hemma efter en fantastisk vecka kan vi summera att vi åkt hela 2481 kilometer utmed den norska kusten. Strålande väder har det varit hela tiden förutom sista dagen vid Bergen, men där det regnar för det mesta. Staden ligger på en välförtjänt 8:e plats i världen med mest nederbörd.

Tack MS Polarlys för den här turen, hoppas vi ses igen!

 

Mitt i musiken

Tänk att gå vara mitt i musiken! Inser verkligen att jag är en lycklig Lotta som får musicera tillsammans med så många bra människor. "Störst av allt" konserten var en sådan som gav energi som räcker länge! Tack för det mina medmusikanter Fredrik Ingå, Jerker Hårdänge, Linnéa Källström och alla i Kärnakören under ledning av Per Åkerström. Ni är grymma!

Linnéa Källström Disney violetta

Störst av allt i Linköping

Ikväll (söndag) klockan 18.00 har vi konsert i Kärna kyrka, Linköping med programmet Störst av allt. Vår kapellmästare är Fredrik Ingå, på bas/cello är Jerker Hårdänge och Kärnakören sjunger tillsammans med Linnéa & mig. Har du vägarna förbi? Då är du välkommen och det är fri entré.

Fina kollegor

Hade en riktigt skön showkväll med kollegorna Jacob Jaldeland & dottern Linnéa. Det är alltid kul att jobba ihop med dom, lika kul på scenen som i logen. Den här gången gjorde vi en dinnershow för Palette Group i fina Frösundavik i Stockholm. I och med att det var middagsunderhållning så innebar det lika mycket tid i logen som på scenen och att umgås med dessa två är lika med träningsvärk i magen efteråt av allt skrattande:)

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker