• torsdag 8 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
Pontus om beslutet att stanna - med mera CG:s speedway CG:s speedway
Vädersponsor:

Lotta Källströms blogg

GOD JUL

Verkar det lite tidigt att börja tänka på julen strax innan midsommar? Ja det kan tänkas, men jag ska till Linköping för att diskutera underhållning till decembers julbord. Har lagt fram ett förslag på 3 artister som förhoppningsvis faller dom i smaken. Senare idag blir det åter till Norrköping för revyföreställning. Skickar med en bild på Mats Forsberg för tyvärr föll hans namn bort i revyprogrammet för det nummer som han och jag skrev: "Två kulor och botox". Häpp:)

En första trailer på julshowen

Kolla gärna vad jag pysslat ihop om nätterna då en borde sova;) 

Jag vill ha en repris

Vilken fantastiskt rolig helg det varit med Oktoberfest både på fredagen och lördagen! Det var klackarna i taket med allsång, surkål, tyrolerhattar, långdans, joddling, öl, tävlingar, korv, lederhosen, ompa-boma musik av den 13 man starka Peking Tyrolerorkester där Erling Fredriksson var kapellmästare och mycket mer. Det här måste vi bara göra igen nästa år!

Projektmänniska

Det är flera projekt på gång just nu med många bollar i luften! Bland annat så repar vi en massa inför helgens Oktoberfester. Det kommer bli fullt ös med fokus på fest och gemenskap förstås. Miljön kommer att fixas till så att det känns som det ska med träbänkar, vimplar, hattar, sejdlar m.m. Min tyska är dock inget att hänga i julgranen, men det tänker jag inte fästa så stor vikt vid eftersom några av låtarna ska sjungas på just tyska. Biljetterna till fredagen är glädjande nog slut, men det finns några kvar till lördagen om man vill haka på.

Det andra större projektet är julshowen på Grand Hotel. Vi har satt igång dansrepetitionerna. Mia och jag började och det är tur att hon lär sig fort för jag är mer trög, men roligt är det! 58 dagar kvar till premiär...

Ser till att mellan varven "bara vara" och flyta ihop med soffan. Det är en viktig laddningsstation för mig:) Men det får vänta till kvällen för nu ska jag fokusera på att skriva tal och öva sång inför två viktiga uppdrag på begravningar.

60 dagar kvar

Väl hemkommen efter den fantastiska resan så väntade uppdrag tillsammans med dottern (och favoriten) Linnéa på en personalfest i Linköping. Bästa sättet att träffa henne nu då hon pluggar i Stockholm är att boka gemensamma jobb. Skolan hon går på är inte studiemedelsberättigad och kostar en hel del att gå på så att sjunga ihop till brödfödan och uppehället är kanon. Då hon åkt tillbaka till plugget så var jag på en ren marknadsföringshistoria för The Grand Christmas Show på Grand Hotel genom att sjunga en jullåt på en företagslunch. Tidigt för jullåtar eller hur, men det är bara 60 dagar kvar till premiären och vi kommer sätta fart med repetitionerna i veckan.

6:e & sista dagen på Hurtigruten

Vilken grym sista dag vi haft på M/S Finnmarken!

Har træffat samer, klappat en ren, førundrats av mæktig natur (som førændrats utefter hela resan), varit vid Nordkap, sett valar, ætit en riktig festmåltid, skålat & kramats med gænget som rest med Resecenter, sett norrsken, badat, åkt buss med en toppenguide, sløat i solen, haft "vink-tævling" med ballonger och annat festligt till en av Hurtigrutens andra båtar vid ett møte, vi vann;)

Hær kommer en himla massa bilder från ovannæmnda:

 

Mjuka och ganska kala berg till skillnad från resans børjan då dom var toppiga och frodiga

Hur hærligt som helst med 28 grader i vattnet och 11 i luften.

På øn Magerøya. Hær væxer inga træd och klimatet, som ligger på samma breddgrad som Arktis, væxlar mellan -4 grader på vintern till + 11 grader på sommaren. Inte så stor skillnad mellan årstiderna alltså. Ændå ær medeltemperaturen 20 grader varmare æn på Arktis tack vare golfetrømmen

Besøk vid en sameby dær Ingrid visade en av familjens renar. På øn fanns 4 samefamiljer på sommartid. 

Renar. Exotiskt:)

Håll i hatten! En renmøssa med någon slags tomte i...

Nordkapsplatån med 307 meter ner till Norra ishavet

Ett riktigt glædjeskutt

Posering framfør globen;)

Friskt, klart och med en svindlande utsikt

Skønt med ræcke utmed branten.

Berget færgat av kvællssolen.

Kvællens festmåltid bestod ænnu en gång av nærproducerat och efter fisken och skaldjuren fanns det inte plats før køtt i magen. Har aldrig ætit så mycket fisk tidigare i mitt liv som jag gjort den hær veckan.

Någon saknas, annars ær hela gænget på bilden och skålar før en fantastisk vecka!

Vinkevink till M/S Nordkapp

Hærliga reseledaren Elisabeth som jobbar ombord med information och utflykter

Man kan inte vara nere med en ballong!

Sista bilden ser næstan helt svart ut, men med en mobiltelefon som kamera ær jag ændå førvånad øver att det fastnade något alls av norrskenet.

 

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker