• söndag 4 oktober 2015
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
Premium på slottet Perenkranz bakom scen Perenkranz bakom scen
Vädersponsor:

Lotta Källströms blogg

PREMIÄR

Då har vi 19 föreställningar kvar! Vi hade en härlig revypremiär med mycket skratt och fin respons av publiken. Man vet ju aldrig vad som kommer gå hem!

På rymmen med kråkan -Premiärpublik

En del av publiken som sitter i två etage. Perfekt väder fick vi!

Nya spelplatsen på Knäppingen funkade riktigt bra även om det var trångt när alla ca 250 personer var på plats.

Tjusiga klänningar som vi har i ett "Supremes" nummer. Klänningarna är sydda av Bassam Hannah

Välförtjänad avkoppling på The Cromwell house efter föreställningen.

Trött och glad går jag och knyter mig:) Over and out...

Projektmänniska

Det är flera projekt på gång just nu med många bollar i luften! Bland annat så repar vi en massa inför helgens Oktoberfester. Det kommer bli fullt ös med fokus på fest och gemenskap förstås. Miljön kommer att fixas till så att det känns som det ska med träbänkar, vimplar, hattar, sejdlar m.m. Min tyska är dock inget att hänga i julgranen, men det tänker jag inte fästa så stor vikt vid eftersom några av låtarna ska sjungas på just tyska. Biljetterna till fredagen är glädjande nog slut, men det finns några kvar till lördagen om man vill haka på.

Det andra större projektet är julshowen på Grand Hotel. Vi har satt igång dansrepetitionerna. Mia och jag började och det är tur att hon lär sig fort för jag är mer trög, men roligt är det! 58 dagar kvar till premiär...

Ser till att mellan varven "bara vara" och flyta ihop med soffan. Det är en viktig laddningsstation för mig:) Men det får vänta till kvällen för nu ska jag fokusera på att skriva tal och öva sång inför två viktiga uppdrag på begravningar.

60 dagar kvar

Väl hemkommen efter den fantastiska resan så väntade uppdrag tillsammans med dottern (och favoriten) Linnéa på en personalfest i Linköping. Bästa sättet att träffa henne nu då hon pluggar i Stockholm är att boka gemensamma jobb. Skolan hon går på är inte studiemedelsberättigad och kostar en hel del att gå på så att sjunga ihop till brödfödan och uppehället är kanon. Då hon åkt tillbaka till plugget så var jag på en ren marknadsföringshistoria för The Grand Christmas Show på Grand Hotel genom att sjunga en jullåt på en företagslunch. Tidigt för jullåtar eller hur, men det är bara 60 dagar kvar till premiären och vi kommer sätta fart med repetitionerna i veckan.

6:e & sista dagen på Hurtigruten

Vilken grym sista dag vi haft på M/S Finnmarken!

Har træffat samer, klappat en ren, førundrats av mæktig natur (som førændrats utefter hela resan), varit vid Nordkap, sett valar, ætit en riktig festmåltid, skålat & kramats med gænget som rest med Resecenter, sett norrsken, badat, åkt buss med en toppenguide, sløat i solen, haft "vink-tævling" med ballonger och annat festligt till en av Hurtigrutens andra båtar vid ett møte, vi vann;)

Hær kommer en himla massa bilder från ovannæmnda:

 

Mjuka och ganska kala berg till skillnad från resans børjan då dom var toppiga och frodiga

Hur hærligt som helst med 28 grader i vattnet och 11 i luften.

På øn Magerøya. Hær væxer inga træd och klimatet, som ligger på samma breddgrad som Arktis, væxlar mellan -4 grader på vintern till + 11 grader på sommaren. Inte så stor skillnad mellan årstiderna alltså. Ændå ær medeltemperaturen 20 grader varmare æn på Arktis tack vare golfetrømmen

Besøk vid en sameby dær Ingrid visade en av familjens renar. På øn fanns 4 samefamiljer på sommartid. 

Renar. Exotiskt:)

Håll i hatten! En renmøssa med någon slags tomte i...

Nordkapsplatån med 307 meter ner till Norra ishavet

Ett riktigt glædjeskutt

Posering framfør globen;)

Friskt, klart och med en svindlande utsikt

Skønt med ræcke utmed branten.

Berget færgat av kvællssolen.

Kvællens festmåltid bestod ænnu en gång av nærproducerat och efter fisken och skaldjuren fanns det inte plats før køtt i magen. Har aldrig ætit så mycket fisk tidigare i mitt liv som jag gjort den hær veckan.

Någon saknas, annars ær hela gænget på bilden och skålar før en fantastisk vecka!

Vinkevink till M/S Nordkapp

Hærliga reseledaren Elisabeth som jobbar ombord med information och utflykter

Man kan inte vara nere med en ballong!

Sista bilden ser næstan helt svart ut, men med en mobiltelefon som kamera ær jag ændå førvånad øver att det fastnade något alls av norrskenet.

 

5:e dagen vid Norska kusten

Ju högre upp vi åkt desto mer höstfärger kan man se. Det är gott att vänja sig vid vida vyer och omväxlande natur och att dimpa ner här och var för att kolla in sevärdheter på plats.

Dagens utflykt gick till Polarmuseet i Tromsö. Intressant som bara den och jag fastnade länge vid att läsa om första jägarkvinnan på Svalbard. På museet var allt så nära att man kunde ta på det. Här fanns b.la. varma kläder i alla dess former, uppstoppade djur, fångst och jaktredskap och mycket mer. Har förresten hört att det sker fler och fler olyckor då man tar selfies på grund av att man inte ser sig för vad som händer bakom ryggen! Kanske det är för att man vill plåta sig tillsammans med nåt som inte är så klokt att vara i närheten av egentligen! Tyckte dock att isbjörnsungen på bilden längst ner var söt! Skämt å sido.. Vet faktiskt inte om det är sant, men kan tänka mig att det är så.

Kvällens begivenheter handlade om mat och musik sen var det inte mycket energi kvar för att vara uppe, (inlägget skriver jag från mobilen) Vid underhållningen var där övriga gäster från Tyskland Australien Amerika m.m. och det blev mest lugna önskelåtar på svenska och trots att dom inte förstod ett ord så tyckte dom det lät exotiskt och att melodierna var vackra.

Dag 4, Hurtigruten

 

 

Passerar man polcirkeln øver havet ska man naturligtvis døpas av havsguden Neptun. Det gjorde vi æven fast det innebar att få en skopa isvatten i nacken som rann øver ryggen. Det var på førmiddagen och hade man inte vaknat ordentligt så gjorde man det då.

En nydøpt Lena. Det ser ændå ut att ha varit okej eller hur!

Hade egentligen tænkt att hoppa øver ritualen och bara fotografera eftersom jag passerat flera gånger, dock utan någon ritual... Ja det var bara att foga sig i ledet då sjælvaste besættning med kapten och allt næmnde mig vid namn och sa åt mig att komma igen! 

Man borde gøra "det" oftare førstår jag av alla glada ansikten att døma:)

Den som fick det bløtast var en nyanstælld tjej som likt Ice bucket challenge fick hela byttan øver sig till besættningens stora glædje! Ær man ny får man tåla en del.

Munkholmen ser ut att hænga i luften. Førr (børjade brukas år 995) anvændes den som ett kloster, en fästning, en avrættningsplats, ett fängelse m.m. Numera ær det en plats før rekreation, det låter mycket trevligare tycker jag. 

Saltstrømmen; værldens starkaste tidvattenstrøm. Just nær vi var dær var det ungefær som Motala strøm, men var 6:e timma forsar 400 miljoner kubikmeter vatten førbi det 150 meter och 3 kilometer långa sundet. Då jæklar blir det strømt! Så strømt att det kan bildas 5 meter djupa och 10 meter breda virvlar som kan dra med sig båter ner i djupet!

En stengryta (ca 1.5 m i diameter) som før 10.000 år sedan var en del av havsbotten. Det var under den tiden, efter istiden, dom førsta mænniskorna børjade bosætta sig hær just vid Saltstrømmen. 

Trollfjorden by night:) Hær krøp vi fram med MS Finnmarken under den 2 km långa fjorden som bara ær 100 m bred på sina stællen.

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker