• lördag 1 november 2014
22 timmars break Perenkranz bakom scen Perenkranz bakom scen
Vädersponsor:

Lotta Källströms blogg

PREMIÄR

Då har vi 19 föreställningar kvar! Vi hade en härlig revypremiär med mycket skratt och fin respons av publiken. Man vet ju aldrig vad som kommer gå hem!

På rymmen med kråkan -Premiärpublik

En del av publiken som sitter i två etage. Perfekt väder fick vi!

Nya spelplatsen på Knäppingen funkade riktigt bra även om det var trångt när alla ca 250 personer var på plats.

Tjusiga klänningar som vi har i ett "Supremes" nummer. Klänningarna är sydda av Bassam Hannah

Välförtjänad avkoppling på The Cromwell house efter föreställningen.

Trött och glad går jag och knyter mig:) Over and out...

Hej igen

 

 

Härligt musicerande tillsammans med Roland Engdahl i Gryts skärgård. Det var ett matlag som bjudit in Grytsborna till fest i bygdegården och det var en så varm och härlig stämning att man trivdes så gott.

Det är inte jag som fixar naglarna utan Linnéa som blir fin och ompysslad. Det var avkopplande att sitta bredvid och småprata med henne. Själv tycker jag inte det är någon idé att kosta på sig manikyr eftersom gitarren verkar äta naglar...

Tvätten är klar! Fjant är nyfiken på allt, även tvättmaskinen (Jo jag kollar annars att maskinen är tom innan jag sätter igång den)

Fest i Bankiren, vilken otroligt vacker lokal det är. Pampig på riktigt med takhöjden och formen.

Nu har jag klivit ombord på Cinderella för att vara kryssningsvärd under några dagar. Dom här herrarna hade dagen till ära klätt upp sig så här:) Som kryssningsvärd välkomnar jag gästerna ombord, informerar om vad som händer ombord i högtalarna, håller i musikquiz, spelar gitarr och sjunger i Vinbaren, håller i Grand opening och mycket mera. Det är en otrolig variation på arbetsuppgifterna och allt utförs under drygt 21 timmar. 

 

Vilket dreamteam

Jag har ett riktigt dreamteam att jobba med i vår julshow på Grand hotel i Norrköping! Igår kväll jobbade vi riktigt mycket på att sätta stämmorna i ett medley och det var så jag fick en hallelujastund! Härligt team med Stefan Wikström, Elin Ringborg, Linnéa Källström och Jacob Jaldeland som är på bilden.

Jacob Jaldeland Repetition för Julshow på Grand Hotel i Norrköping

Jacob Jaldeland mitt i repetitionen för Julshowerna på Grand Hotel i Norrköping


Bloggbesvär

Det är absolut inte besvärligt att blogga, jag gör det enkelt genom att skicka inläggen från mobilen. Det är i vanliga fall vill säga, men nu strular det så pass att alla inlägg jag skickar hamnar nånstans i luften och inte här på bloggen och det är anledningen till att det blivit någon slags veckoblogg här. Jag sitter inte så mycket vid datorn där det funkar att blogga ifrån och där detta inlägg kommer ifrån. Hoppas på snar lösning och jag fortsätter skicka in Tester istället för att skriva en massa som ändå inte kommer fram tills vidare.

Här är då den gångna veckan: Som vanligt har det varit fullt med skön musik och aktiviteter, men för att få balans i allt kringflackande så tar jag som alltid till naturen som energikälla. Var t.ex. ute i skogen i 2,5 timma och fick med mig 15 liter trattkantareller hem! Det blev hela köksbordet fullt med svampar som ligger på tork och så en riktigt god soppa som pappa, lillsyrran Felicia och hennes kille Tim kom och åt och så fick dom med sig hem också. Love it!

 

 

I Motala var det kick off för Kommunkökspersonalen som fick göra en quiz, en aktivitet och lyssna på musik. Trevligt och uppskattat.

I Motala hade dom fiffiga ljuddämpare på stolsbenen i matsalen

Hemma gör jag så gott det går med att ta hand om äpplen i trädgården. Det är många riktigt goda sorter och jag har haft god hjälp av vänner och bekanta som kommit och plockat. 

Lunchmusik för ett gäng aktiva pensionärer i en kyrka. Jag spelar ofta min repertoar som jag kallar Radiofavoriter som bygger på dom låtar som önskades mest då jag var Levande jukebox i Radio Östergötland. Dom låtarna håller i längden.

Som tack för musiken fick jag riktigt smarriga hembakade bullar vilket uppskattades hemma:) Själv har jag ny ugn men tyvärr kommer den nog inte dofta hembakt om jag känner mig själv rätt...

Blomsterprakt i massor, också som tack för musiken! Jo, jag blir bortskämd och jag älskar det:)

I Linköping var det Mode för män i Galleria Filbyter där Linnéa, Elin Ringborg och jag underhöll.

Och så var jag konferencier för det hela och presenterade alla stiliga herrar som visade upp höstens kollektioner. 

Energiboost! Det finns just nu hur mycket svamp som helst i skogen och man ser dom om man går långsamt. Bra kontrast i motsats till mycket annat som går i 180 kmh. Min korg fylldes i skogarna runt Mem som ett litet tips.

Hösten är bra mysig i alla fall!

Gitarren och jag har under veckan deltagit med två kärlekssånger i sorgliga sammanhang. 

Föreningshuset Fontänen i Linköping firade 30 år med öppet hus, föreläsningar och musik. Tänk om det var såna här skyltar vid varje gig! Så enkelt det skulle vara.

Fontänen är en gammal brandstation där stången fortfarande finns kvar mellan våningarna. Nytt var ett konstverk på väggen av Michael Green som gestaltat två brandmän på språng 

Happy! 

Mys med Mats. Vi bar in utemöblerna i växthuset och fick ett höst och vårrum under vinrankan.

Elin Ringborg och jag var på Vin och delikatessmässan i Linköpings konsert och kongress. Uj så mycket gott det finns och framför allt har man lärt sig att det låter dumt att beställa "ett glas rött" för alla smakar så olika!

 

Same same but different

Ansiktsmålning clown lattjo barnunderhållning

Clownen Lattjo målade 2010 dom här 3 små barnens ansikten

Ansiktsmålning clown lattjo barnunderhållning

På samma plats, men 4 år senare blir 2 av barnen återigen målade av samma clown. Ett kärt återseende för alla:)

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker