• måndag 01 september 2014
75 år sedan Katastrofen Michajlovs blogg Michajlovs blogg
Vädersponsor:

Lotta Källströms blogg

PÅ RYMMEN MED KRÅKAN

Så här blir affischen för "På rymmen med kråkan". På bilden saknas Kristofer som kommer vara med. En jättetrevlig och duktig kille som just gått ut balettakademin i Stockholm. Andra nyheter för i år är att Pontus Helander inte ska vara med. Han kommer istället ha fullt upp med att regissera Emil i Lönneberga.

Nybesiktigad

Nybesiktigad utan anmärkning! Inte bilen utan jag. Har syn som en falk, är vig som en katt, stark som en björn, virrig som en höna men glad som en lärka. Allt som vanligt och i sin ordning alltså. Det enda var att jag krympt från 159,5 till 159,3 cm! 


Annars har min dag bestått av bra möten, pluggande och att skriva prov med följande diplom och allt:)

 

Så ett litet evenemangstips för helgen:

Vi spelar rock'n'roll & country kl 12 & 13.30 på Svintunamarken i Sandviken, Kolmården nu på lördag. Vi är: Stefan Wikström, Göran Hanning, Roger Hedin, Michael Hjort Janne Lekström

Om marknaden:
Svintuna Marknad en gammeldags marknad vid Svintuna Kvarn i Kolmården med mer än 50 hantverkare, utställare och knallar i en fantastisk miljö.

Du får uppleva en av Sveriges idag största vattendrivna kvarnar, med anor från1300-talet,och kan då passa på att köpa nymalet Svintunamjöl.
Du får se arbete i smedjan och du kan anmäla dig till höstens smideskurser.

Scenuppträdanden vid flera tillfällen båda dagarna.
Chokladhjul, bollkastning, mjöllotteri
Vårt populära Ankrace går av stapeln 14:00 på söndagen.

I kvarnen finns även vår unika dragspelssamling och modellen som visar Kolmården år 1900.
Presentation av årets Kolmårdsbo

Kaffeservering med hembakat bröd och varm korv i Cafétältet

Stefan Wikström & jag spelar med Maffian nu på lördag:)

Tårarna rann

Då är jag hemma igen efter en spännande Cinderellatur där jag fick se allt som kryssningsvärden gör. Det gav en inblick i det uppdrag som syns utåt och det som sköts i kulisserna, jag fick veta var alla möjliga och omöjliga knappar sitter till olika teknikutrustningar, ja helt enkelt se hur arbetet fungerar för att kunna gå vidare med en sjöfartsutbildning som ger behörighet att hoppa in och jobba ombord. Då jag varit ombord och spelat som trubadur har inget så´nt behövts. 

Min handledare Nova, en fantastiskt trevlig och rolig tjej, fick världens bästa överraskning igår då hennes man och lilla bebis dök upp utan att hon hade en aning om det! Vilken kärleksförklaring va! Det gick inte att hålla tillbaka tårarna! Dom rann av glädje på både mig & Nova. 

På PRAO

Jag gillar ju båtlivet, ja så pass mycket att jag anmält mig som vikarie som Kryssningsvärd på Cinderella då jag som frilans kan styra en hel del över mina jobb i veckorna och kanske kan få det att funka efter deras behov, i helgerna är det svårare. Det jag kommer göra den här svängen är att gå bredvid nöjesvärden Nova Sefton och kolla in hur turerna ser ut. Kanske får jag en sån där liten bricka att sätta på blusen som en riktig PRAO:-) 

Kreativiteten flödar

Kreativiteten har flödat den här veckan! Riktigt skönt att kunna ägna sig åt en sak fullt ut och sätta ramarna för kommande projekt. Du som har läst tidigare inlägg vet att jag håller på med årets julshow och det är just det jag låtit hjärnan klura på nu. Det blir fartfyllt med musik och humor som kommer att varvas med dans. Musikbakgrunder ska tillverkas och det har jag fått iväg beställning på och det kommer bli grymt bra:)

Så har jag laddat på kvällarna med Mats. Han har fotat sin jättefina motorcykel och lagt ut på blocket till förmån för en bil eller en större segelbåt eller ja vet vad. Prylar är kul, men man får också prioritera vad man använder mest och behöver bäst. 

 

Hojen:)

Några kvällsturer har vi tagit i båten och det tycker jag är ren njutning. Sitter med ett fånigt leende och bara andas in den friska luften.

Förra veckans brudbukett stod sig fint. Varför jag hade en brudbukett hemma är för att den glömdes där jag spelade och då jag som var sist kvar i lokalen ringde brudgummen och påminde så sa han "Äsch du kan ta den". Har funderat lite senare och hoppas på att bruden instämde i det, men dom var på väg bort eller hem till sig i Göteborg.

 

Ikväll drar jag iväg till Skänninge stadshotell för lite trudeluttande. Bilden från min första cd 2008 hänger med än och hamnade här på affischen;)

Linnéa är på spännande uppdrag i en studio i Malmö och jag håller bägge tummarna stenhårt att alla blir nöjda i slutänden!

Lekfullt spel

Psalmtoppen med Lotta Källström & Henric de Coster

Psalmtoppen eller Psalmfavoriter som vi också kallade konserten i Häradshammars kyrka blev toppen:) Henric de Coster som kompade mig på piano är en av mina favoritkantorer för han leker sig fram över tangenterna och man vet aldrig vad han lägger in i låtarna. Riktigt skoj för den som lyssnar. I en av låtarna vävde han in 3 andra samtidigt i mellanspelen som passade in som handen i handsken:) 

Nu har jag några lugna dagar som jag tillsammans med Mats ska ägna åt att producera årets julshow. Igår kväll kändes det verkligen att hösten är på ingång eller hur!

Välkommen till Lotta Källströms blogg på NT.se.

"Vad gör du annars?" Välkommen till min sida på nätet för att få reda på det. Häng med mig i mina uppdrag på & runt scenen, min familj med dottern Linnéa som sjunger och jobbar på Disney Channel & fästmannen Mats som trummar i The Refreshments, vänner & en massa annat som händer. Du når mig på mail om du har något på hjärtat: lotta.kallstrom@gmail.com Hemsida: www.lotta-k.com

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker