• fredag 22 augusti 2014
Var det sista spiken i kistan för Vargarna... Ur Classes Synvinkel Ur Classes Synvinkel
Vädersponsor:

Det bidde inget

Ni vet känslan av att laddat, argumenterat fram och sett fram emot en viss sak och att den sen inte blir av? Så är det för mig just nu.

 Kommunfullmäktige drar ut på tiden och Strömsholmsärendet skjuts upp till nästa möte. Attan också. Jag hade sett fram emot att argumentera lite!

Men bokslutsdebatten gick bra, Östergötland kallar sig nu även East Sweden och regionansvaret vill vi ge till landstinget.

Högt tempo i politiska boxningsringen

Högt tempo i politisk boxningsringen skriver NT om gårdagens debatt mellan Mathias Sundin från FP och mig, båda riksdagskandidater. Kul! Det är nämligen meningen. Gårdagens debatt var rolig, utmanande och rapp. Sundin har en bra höger som han dängande till mig flera gånger med, men jag är rätt så vass jag med. Det kommer bli kul att mötas i nästa match som går av stapeln den 28 augusti kl 12:15 på Babettes kafferi i Linköping. Alla är välkomna!

Det saknas 1 648 promenader.

1 648 promender har Attendo på Åleryd i Linköping fått betalt men inte ufört under två månader. 1 648 promenader som Attendo har gått med vinst. Så ser äldreomsorgen ut i Sverige idag. Min mormor vanvårdas för att riskkapitalbolagen ska gå med vinst. Attendo tog ut en extra miljard i vinst 2013. Nästa år förväntas Attendo gå med 400 miljoner i vinst. Det är dina och mina skattemedel som är vinsten.

Avtalet med Attendo måste sägas upp. Vinstjakten i välfärden måste stoppas. Idag styr Alliansen i Linköping med Paul Lindvall som ytterst ansvarig, dom borde skämmas över den privatiseringshysterin som under så många år har skett i Linköping. 

Ett samhälle som bygger på omtanke och solidaritet är bättre än ett samhälle där girighet och vinstjak råder, därför måste vinsterna i välfärden stoppas.

Moderaterna kan inte stoppa kulturen - gratiskonsert med Kartellen!

I Linköping stoppade och Moderata kommunalrådet Paul Lindvall Kartellen att spela på festivalen Keep it loud, och betalade 56 000 kr för det. Det är djupt allvarligt när politiker tror att dom har mandat att censurera kulturyttringar. Att kommunalråd stoppar en av Sveriges just nu största hiphopband innebär en stor kulturcensurering.

Vänsterpartiet Linköping och Emil Broberg är en av de största kritikerna av Lindvalls beslut och kontaktade direkt Kartellen för att se om dom ville spela i Linköping. Och det ville dom! Kartellen kommer spela gratis i Linköping och alla är välkomna. Arrangerar gör Vänsterpartiet och Ung vänster tillsammans med ABF. Rossanna Dinamarca, feministisk talesperson och hiphopälskare kommer till konserten. Gör det du med! Moderaterna kan inte stoppa kulturen!

30 timmar i förskolan för alla barn

Det är härligt att se en lång arbetsprocess, möten, formuleringar och idéer bli verklighet. Igår presenterade V Norrköping sitt valprogram för media. Ett program vi har arbetat med i minst ett halvår. Många långa möten om vilka frågor vi vill driva, vilka prioriteringar vi vill göra. Jag är särskilt nöjd att vi går till val på att införa 30 timmar i förskolan för alla barn. Idag har barn till arbetslösa och föräldrarlediga bara 15 timmar förskola. Det är oättvist att barnen straffas och inte får vara på sin förskola bara för att föräldrarna är arbetslösa. Men det ska vi försöka ändra på i Norrköping efter valet.

Andra frågor som Vänsterpartiet driver är att bygga mer spårväg. Det är dyrt att bygga spårväg, samtidigt som det kollektiva resandet ökar med runt 20 % när spårväg ersätter en busslinje. Men om vi skulle sluta subventionera Norrköping flygplats så skulle vi ha råd att bygga mer spårväg. En miljövänlig lösning, det är bättre att åka spårvagn än att flyga. Dessutom finns det en fin flygplats i Linköping, Skavsta och Arlanda.

Men allra viktigast är att privatiseringrna av välfärden slutar. I Norrköping är nästan hela äldreomsorgen kommunal, det är jag väldigt glad för. Men precis som när det kommer till regeringsfrågan så kommer vi i Norrköping inte att sätta oss i ett samarbete där andra partier vill fortsätta dagens privatiseringspolitik. Välfärden ska genomsyras av omtanke och solidariet, inte av girighet och vinstjakt.

Läs mer om Vänsterpartiets valmanifest här.

Linda Snecker är fritidspolitiker i Norrköping och etta på Vänsterpartiets riksdagslista i Östergötland. Ordförande för Vänsterpartiet Östergötland och partistyrelseledamot. 

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker