• fredag 19 september 2014
Är Skottarna stukade eller inte? Ur Classes Synvinkel Ur Classes Synvinkel
Vädersponsor:

Det bidde inget

Ni vet känslan av att laddat, argumenterat fram och sett fram emot en viss sak och att den sen inte blir av? Så är det för mig just nu.

 Kommunfullmäktige drar ut på tiden och Strömsholmsärendet skjuts upp till nästa möte. Attan också. Jag hade sett fram emot att argumentera lite!

Men bokslutsdebatten gick bra, Östergötland kallar sig nu även East Sweden och regionansvaret vill vi ge till landstinget.

Idag är vi alla förlorare

Idag är vi alla förlorare. Idag vaknar vi upp till ett kallare och mer främlingsfientligt Sverige. Gårdagens valresultat är en förlust för samtliga partier utom ett, Sverigedemokraterna. På åtta år har partiet växt från noll till 13 % samtidigt som Alliansen har haft makten och i valrörelsens slutskede ställe en växande välfärd mot en ökad flyktingström. Då växer främlingsfientligheten.

För min del är Vänsterpartiet Östergötlands riksdagsplats säkrad, jag tackar för förtroendet. Tyvärr så ökar SD med ett mandat till två mandat från Östergötland. Så det är svårt att fira idag. Alla partier har en stor uppgift framför oss att se till att rasistiska partier inte får sätta den politiska dagordningen.

Jonas var i stan!

I lördags var Jonas Sjöstedt i stan, tjohej vad livat det var!

Tal.

Musik av The Trailerpark Idlers.

Ansiktsmålning.

O

Och häng.

Sista veckan och otrevligt debattklimat från Alliansen

Och valrörelsen fortsätter, nu är det inte många dagar kvar och det är dags att på allvar kavla upp armarna. För min del innebär det att stå i valstugan, debattera och dela material.

Östgötavänsterna valtidning delas ut vdi Vrinnevisjukhuset.

Debatt på LiU.

Min röda springare och jag!

En liten notering efter ett par paneldebatter jag har deltagit i. Alliansen har bara en enda sak att komma med; att dom på nationell nivå har ett gemensamt valmanifest. Alliansen är oerhört stolta över det gemensamma valmanifestet (hur många har ens orkat läsa det?) och det är också den enda kritiken dom kunde framföra mot oss rödgröna. "Ni har ingen valmanifest". Nähä, tänkter jag, men det här är valet 2014, Alliansen är uppenbart kvar i valen 2006 och 2010 då gemensamt valmanifest över partigränserna var något nytt. Nu är det gammalt, tråkigt och till viss del odemokratiskt.

Debattonen från Alliansen i Norrköping är uppskruvad och rent ut sagt ganska så elak. Sophia Jarl har redan tagit på sig kommunstyrelseordförande manteln och leker både kritisk opposition och kommunens ledare samtidigt. Till sin hjälp har hon en upprörd Folkpartist utan politiska visioner, eller nej, förlåt. Men den enda visionen om att sätta upp Musse Pigg på Rådhuset. Jag är en tuff debattör, jag låter, tar i och är påläst. Men så dåligt behandlad som jag blev av Alliansen i en skoldebatt förra veckan har jag aldrig varit med om. Det är uppenbart att Alliansen är livrädda för Vänsterpartiet och har utsett oss till deras stora fiende. Gott så, det glädjer mig. Men jag kräver faktiskt lite respekt även såhär i slutet på valrörelsen. Och det får jag varken från Jarl eller Musse Pigg-mannen idag. 

 

Valrörelsetempo

Det är mycket som händer när det är valrörelse. Min almanacka är fulltecknad med mycket valstugearbete, debatter och planerande.

I måndags arrangerade jag det här.

Och igår så var jag och Jessica Holmqvist förstanamn på V Linköpings kommunfullmäktigelista vid Attendo Åleryd och pratade om 1648anledningar.se

Linda Snecker är fritidspolitiker i Norrköping och etta på Vänsterpartiets riksdagslista i Östergötland. Ordförande för Vänsterpartiet Östergötland och partistyrelseledamot. 

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker