• lördag 23 augusti 2014
Pippi,Pippi,Pippi Perenkranz bakom scen Perenkranz bakom scen
Vädersponsor:

Jonas Nordholm

Sports Camp-bloggen

1 månad kvar - Dags att hotta upp SSC 2012

Norrköping

1 månad = 28 dagar. Så mycket återstår innan det smäller till rejält uppe på Himmelstalund inför denna 18:e säsong av Stadium Sports Camp 2012!

Tiden från maj och framåt går nu löjligt snabbt och innan vi hinner blinka så står vi där uppe på sommarens STORA höjdare för såväl ledare som deltagare.

Jag skulle också här och nu vilja uppmana ALLA övriga 15 idrotter, Basket, Bordtennis, Brottning, Dans, Day Camp, Friidrott, Gymnastik, Handboll, Innebandy, Ishockey, Multi, Rugby, Skytte, Simning och Tennis, att mejla mig om er sports news så jag kan blogga ut det på den här sidan.

jonas.nordholm@nt.se är adressen.

Det är dags att hotta upp SSC ytterligare och göra det mer levande!

Mer info kommer... Förhoppningsvis ganska snart alltså!

Så till er alla: Ha nu en underbar sista månad innan det roliga börjar!

(Jonas Nordholm)

Stadium Sports Camp 2012.

Halkade in av en slump - längtar redan tillbaka!

Kumla Det var lördag för över en vecka sedan nu, jag rörde mig mot Norrköping för andra gången någonsin och Stadium Sports Camp för första gången. "Halkade in" som A-ledare för bara någon månad sedan när jag av en slump fick hör om Campen av en vän som skulle vara ledare på handbollssidan, därefter skickade jag iväg ett mejl och med lite flyt och ett avhopp senare så var jag nu på väg till Campen. Just då hade jag ingen aning om vad som väntade bortsett från massa fotboll, så inget kunde väl gå fel? En vecka med det man älskar mest kunde ju bara bli bra.

Första dagen var smått kaotisk, åtminstone i min skalle, då allt var helt nytt och man i bästa och fall känt en del av ledarna sedan klockan 18 dagen innan, men jag behöll lugnet utåt och när vi fått våra deltagare, avklarat invigningen och söndagen var över kändes det redan då som att detta skulle bli en riktigt grym vecka.

Veckan rullade sedan på i en väldig fart med massor av träningar, dubbla teoripass och tre matcher med ett fantastiskt gäng med härliga grabbar. Utöver det även massor med härligt häng och snack med många av de andra ledarna som tillsammans med deltagarna gjort den här veckan helt oförglömlig för min del och den bästa veckan denna sommaren och när jag nu precis slagit mig ner framför datorn här hemma och är mer eller mindre utslagen så längtar jag redan till nästa års SSC och jag kommer garanterat vara tillbaka minst en vecka för att återuppleva en sjukt bra vecka.

När man sedan fick avsluta veckan med att bli utsedd till veckans bästa A-ledare var det ett extra plus i kanten och något som ger mig ännu mer energi att gå in i höstsäsongen på hemmaplan med laget hemma i Örebro, det var även möjligt enbart tack vare alla deltagare och övriga fantastiska ledare.


Vill avsluta det hela med att tacka alla som gjort den här veckan möjlig och oförglömlig på alla olika sätt!

Stadium Sports Camp 2014

JOHAN BRCIC

En vecka med tusen intryck!

Norrköping

Först lite om mig själv. Jag heter Jonas Andersson och är 24 år gammal. Utanför sportscamp jobbar jag som arrestantvakt hos polismyndigheten. Inom idrotten spelar jag själv fotboll och innebandy på låg nivå i lokala klubbar i Norrköping, men den mesta tiden går åt att träna IF Sylvias Juniorlag.
 
För ”Campens” räkning har jag nu gjort 3 år och totalt 6 veckor som ansvarig ledare inom fotbollen. Varje vecka är i sig unik och man stöter på nya individer var man än rör sig. Det kommer nya ledare varje vecka och varje år samt nya deltagare varje söndag som inte gjort annat än att längta efter sin vecka på Stadium Sportscamp.
 
Som ledare för dessa unga & hungriga individer gäller det att genom hela veckan ha hundraprocentig uppmärksamhet på vad gruppen och varje enskild deltagare önskar och behagar. Man kan släppa gruppen på sin fritid, men ändå se till att de får ut det de önskar av sin vistelse på ”campen”.
 
Varje vecka är fartfylld och underbar, men samtidigt tuff och oberäknelig. Inför min första vecka tänkte jag ”hur svårt kan detta vara, det är ju bara en vecka”, men med en vecka innebär det tusen olika intryck som du ska ta in och bearbeta med maximalt fokus. Det är också det som utvecklar en som människa och som ledare. Det är inte bara fotbollen som ger någonting för oss ledare och för alla deltagare även om fokus för oss och våra deltagare ska ligga på det, utan även den sociala och psykiska utvecklingen.
 
Som slutord vill jag bara säga att alla borde ta chansen att skicka sina barn till Stadium sportscamp en vecka eller ta chansen själva att jobba som ledare. Det är otroligt krävande, men allt det betalas tillbaka i skratt , leenden, kramar och mycket annat som gör att en ledare i alla fall längtar tillbaka varje år.


Stadium Sports Camp 2014

 

JONAS "BRUNO" ANDERSSON

"Som ledare på SSC får jag år efter år möjligheten att träffa nya och härliga människor"

Norrköping Tja tjena bloggen!

Tobias Birgersson heter jag, 31 år från Linköping. Just nu är jag mitt uppe i, för mig andra veckan, på Stadium Sports Camp denna sommar. Ett SSC som jag kommit tillbaka till i 11 somrar, dem första två som instruktör för Skyttesport, som prova på idrott, resterande somrar som Ansvarig ledare för grupper på fotbollen.

I söndags, under incheckningen av nya förväntansfulla deltagare satt vi ett par ock pratade om ledare som jobbat under åren. Vi hittade många färgstarka namn och framförallt väldigt många duktiga ledare! Samtalet i Mässhallen B fick mig att börja tänka.... "Galet vad jag utvecklats som ledare, tack vare SSC"..... "Galet vad jag utvecklats som människa när jag jobbat på Himmelstalundsfältet genom åren".

Som ledare på Sports Camp får man varje år träffa nya, duktiga och väldigt engagerade ledare som varje år, bidrar med glädje och gemenskap, som varje år är med och skapar erfarenheter och minnen. Erfarenheter och minnen som, om man hanterar dem rätt, utvecklar mig, hjälper mig bli en bättre ledare.

Varje sommar har jag också erbjudits möjligheten att träffa nya människor, likasinnade sådana. Bra människor, glada, hjälpande, tröstande och roliga. Killar och tjejer som blivit fina vänner, vänner som hjälp mig utvecklas som människa, vänner som hjälpt mig se nya sidor hos mig själv och gjort mig till en ganska bra kille, tror jag! :) Vänner som allt som oftast blivit vänner jag alltid kommer ha kvar, även efter varje Sports Camp sommar, vänner att luta sig mot även när "SSC-bubblan" spricker och alla åker hem till sitt!

Med andra ord Stadium Sports Camp är inte bara sommarens roligaste läger för alla de deltagare som kommer varje sommar, det är även en plats för personlig utveckling, både som ledare och som människa! Mycket tack vare all glädje, all gemenskap och främst tack vare alla härliga vänner! Tack alla! Ni är ovärderliga!

Stadium Sports Camp 2014

TOBIAS BIRGERSSON

"Man stämplar liksom aldrig ut från Sports Camp"

Norrköping

För 20:e året i rad anordnas Stadium Sports Camp här i Norrköping. När det begav sig kunde man bara välja på fotboll, ishockey och basket men idag finns det hela 19 olika grupper att anmäla sig till. Själv jobbar jag som ledare för fotbollen och har i skrivande stund precis avslutat min allra första vecka här och är i startgroparna på den andra och även sista - för i år!

Lite kort info om mig är att jag heter Antonia Eberfors, är 20 år och kommer från Karlstad. Det senaste halvåret har spenderats i Australien där jag bland annat lade mycket tid på surfing. Innan dess pluggade jag naturvetenskap på gymnasiet och utbildar mig nu under sommaren till gruppträningsinstruktör. Ska så småningom plugga till läkare också. Jag har spelat fotboll i tio år, som yttermittfältare eller forward, och ville verkligen satsa men en fotledsskada satte tyvärr stopp för det. Istället tränar jag boxning, yoga, styrketräning och spinning.

Jag har jobbat som fotbollsledare förut och kände att jag hade en ganska bra bild av vad jag skulle förvänta mig innan jag kom hit. Ledarrollen var ungefär som förut men det som gör det här jobbet så himla roligt är att kontakten med deltagarna blir så speciell när man, tillsammans med sin ledarkollega, även har ansvar för dem från morgon till kväll. På ett sätt stämplar man liksom aldrig ut från jobbet vilket stundtals kan vara lite påfrestande, men det vägs helt klart upp av att man får uppleva både deltagarna och gruppen som helhet utvecklas något enormt från ena dagen till den andra!

Jag och min ledarkollega Martin hade en grupp på 20 tjejer som var 13 och 14 år gamla. Redan från dag ett fungerade allt väldigt bra, troligen för att vi tidigt jobbade mycket med namn- och samarbetsövningar samt framhöll hur viktigt det är att berömma och vara snälla mot varandra men även sig själva. Sedan var det ju också ett gäng goa och genomsnälla tjejer vi tog emot som var peppade på en rolig vecka - det gjorde självklart vårt jobb så mycket lättare. En stor eloge till dem!

Stadium Sports Camp 2014

ANTONIA EBERFORS

SSC:s 20:e år bara runt hörnet nu

Norrköping Hej där, kära Sports Camp-vänner! Om ganska så exakt 8 timmar smäller det! Då har vi nästan 1 500 idrottssugna ungdomar i 16 huvudidrotter i 11-14-årsåldern som checkar in uppe på Himmelstalundsområdet, stället där allt händer!

Och 14.00 sker sedan den emotsedda invigningen i Stadium Arena. För 20:e året i ordningen sedan 1995. För Stadium Sports Camp är, och kommer alltid att förbli, en livsttil för deltagarna nu och då. Många av dem återkommer nästan alltid i någon annan form av ledare eller sommarjobbare.

Day Camp är för sjätte året i rad en del av SSC.

Prova på sporterna är: Parkour som är ny och Lacrosse.

Sports Camp:
Vecka 1: 23 juni - 29 juni
Vecka 2: 30 juni - 6 juli
Vecka 3: 7 juli - 13 juli
Vecka 4: 14 juli - 20 juli

Day Camp:
Vecka 1: 25 juni - 27 juni
Vecka 2: 2 juli- 4 juli
Vecka 3: 9 juli - 11 juli
Vecka 4: 16 juli - 18 juli

Jag säger det igen, och det kan inte sägas för många gånger: Stadium Sports Camp sätter onekligen idrottsstaden Norrköping på kartan!

Stadium Sports Camp 2013.

Må väl så ses vi om en stund!

Sommarlovet är här! Och det säkraste tecknet på det = Stadium Sports Camp!!

Då kööööööör vi!

(Jonas Nordholm)

Stadium Sports Camp är Sveriges största idrottsläger för ungdomar i 11-14-årsåldern uppe på Himmelstalundsområdets faciliteter. Campen firar i år firar dessutom 20-årsjubilem sedan starten i juni 1995, vilket är stort. Välkommen att bli guidad om allt roligt som händer på campen i sommar. Följ med Jonas Nordholm under dagarna på Stadium Sports Camp, söndagen den 22 juni - lördagen den 19 juli 2014.

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker