Är monopol bra ? Reidar Svedahl (L) Reidar Svedahl (L)
Vädersponsor:

Linn Jerrhage

Aussielife

Bloggen om Dolphins- och Norrköpingstjejen Linn, livet i Australien, studier och basket.

Nu startar äventyret!

Heej, jag sitter just nu på tåget mot Arlanda och kände att det passade perfekt att skriva ett första inlägg här.

Först och främst är det kanske bäst att förklara lite vem jag är och varför jag skriver här.


Jag heter Linn, är 21 år gammal är uppvuxen i Norrköping men flyttade hösten 2016 till Jönköping för att börja studera Medie- och kommunikationsvetenskap på Jönköping University. Hela mitt liv har jag spelat basket, började när jag var 6 år i Dolphins. Basketen kommer väl egentligen från min mamma då hon spelade förr och jag kände att jag ville testa. Efter första träningen på Tamburinens skola, var jag fast och är fortfarande. 

Jag har alltså spelat i Norrköping Dolphins i 13 säsonger, varit med när Mässhallen var fullproppad, när första spadtaget togs för Stadium Arena och när Dolphins under ett tag hette NBBF. Jag har haft ett gäng olika coacher, Kenneth Malmberg, Tim Andersson, Håkan Rydgren, Johan Lind, Peter Terins, Jesper Sundberg för att bara nämna några.


Säsongen 16/17 lämnade jag Dolphins efter ett år i ligan för Brahe basket, division ett och studier i Jönköping. 

Men den här basketsäsongen är lite annorlunda för mig. Jag studerar fortfarande på Jönköping University, men jag har spelat i Kinna, Mark basket, i högsta ligan och pendlat mellan studierna och träning. Det har funkat, men vissa dagar har det tagit mycket kraft. Men redan från första början hade jag bestämt att efter jul kanske jag sätter mig på ett plan till Australien. Allt hängde på om jag hittade ett basketlag. Min utbildning hade redan fixat en plats till mig på skolan. Så kontraktet jag skrev i Mark sträckte sig bara till jul för att möjligheten skulle finnas att åka. 


I november var allt klart med Canberra Capitals Academy som laget heter i Australien och det var bestämt att jag skulle åka.

 

Där är vi väl just nu.

Jag är påväg till Australien för att studera. Men också för att göra något som för mig är minst lika viktigt, men ska jag vara helt ärligt, mer viktigt, att spela basket. 


Några dagar i Sydney

Hej!
Jag har haft lite problem med att ladda upp bilder, men jag ska försöka kolla upp det. En blogg utan bilder är enligt mig inte en rolig blogg, så det ska lösas!

Jag har iallfall varit i Sydney sedan i lördags och det har varit toppen! Vi bor hos Maria Nordström som kommer från Norrköping och har spelat basket där. Hon bor ungefär 30 min norr om Sydney i ett mysigt område med mycket gröna ytor. 

Vädret är varmt även om Australiensarna tycker det är en kall sommar när det är +25 grader, haha. 

En dag har vi spenderat i Sydney - city och kollat på operahuset, Harbour bridge och gått runt i kvarteret the Rocks. Det känns nästan lite konstigt att kolla på operahuset när man är van att se det i Hitta Nemo och inte i verkligheten. Sydney är verkligen fint och känns lite som ett gigantiskt Stockholm med allt vatten, alla broar och hamnarna. Det man kan konstatera är att det är väldigt dyrt här, vill man käka bolognese får man lägga ut ungefär 28 AUD vilket är ungefär 200 kronor...

 

Vi har också varit i Manley, där väldigt många svenskar bor, där käkade vi lunch och kollade runt lite. Vi passade även på att fika på Fika som är startat av svenskar. Känns lite som ett måste när man är i Manley.

Nu ska jag bege mig ut och leta efter en basketkorg så jag får skjuta lite, återkommer när jag löst problemet med bilderna så ska ni få se lite!

Äntligen framme!

Sydney Efter två långa flygresor är jag äntligen framme i Sydney! Resan började inte som planerat då planet blev inställt och vi fick åka dagen därpå istället. Detta resulterade i en kortare vistelse i Singapore, men vi hann ändå med de saker vi hade planerat! Singapore är verkligen en häftig stad! Allt ser helt nytt ut men det konstiga är att det är oerhört tyst och lugnt i staden och hur rent och fint det är. Visste ni att det är förbjudet enligt lag att spotta på gatan? Kan nog vara alla deras regler som gör det så fräscht.

Det är riktig sommarvärme här i Sydney, 35 grader var det när vi landade. Imorgon blir det tidig uppgång för en springtur, vilket jag verkigen behöver. Känns som det var evigheter sedan jag tränade eftersom vi rest sedan i onsdags. 

Jag har sovit ungefär 4h sedan vi åkte i torsdags så man kan säga att huvudet inte riktigt hänger med i svängarna, men nu är det kväll här i Sydney så äntligen ska jag få sova en hel natt i en riktig säng istället för på ett flygplan!

 

Just nu funkar det tyvärr inte att ladda upp bilder, återkommer med bilder från Singapore! 

Namn: Linn Jerrhage
Om mig: Norrköpingstjej som är uppvuxen i baskethallarna och i Dolphins men numera är bosatt i Jönköping sedan hösten 2016 då jag läser Medie- och kommuniaktionsvetenskap på Jönköping University. Denna vår kommer jag spendera på Universtity of Canberra i Australien som utbytesstudent. Studierna kommer jag kombinera med att spela basket i Canberra Capitals Academy i näst högsta ligan. Följ min vardag på andra sidan jorden här!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se