Logga in
Logga ut
Girlpower och inspirationsboost i Stadium ... Hälsocoachen Hälsocoachen
Vädersponsor:

Linn Jerrhage

Aussielife

Bloggen om Dolphins- och Norrköpingstjejen Linn, livet i Australien, studier och basket.

Kommer spendera den svenska sommaren i Australien

Så, det har blivit lite ändrade planer angående när jag kommer tillbaks till Sverige igen. Basketlaget jag spelar med här frågade om jag kan stanna till juli vilket jag idag tackade ja till! Så jag ska jobba med att coacha basket när skolan slutar i maj och sen ska dom fixa något annat boende till mig eftersom mitt kontrakt jag har nu går ut i maj. Ska bli sjukt kul att få spela nästan hela säsongen med dom här i Canberra!  Det är näst högsta ligan här i Australien och den kallas SEABL. Matcherna börjar den 14:e april och slutspelet är i augusti, vilket jag tyvärr kommer missa då mitt visum går ut i juli. Men det här ska bli sjukt kul och jag vill bara att matcherna ska dra igång!!

Skolan har dragit igång ordentligt här och jag är i skolan mån-tors och är ledig på fredagar. Man får sätta ihop sitt egna schema här vilket jag tycker är så smart! Man kan välja mellan flera olika tider som kurserna ligger på för att få ihop ett schema som passar en så bra som möjligt. Läser som sagt 4 kurser här och jag är rätt nöjd med alla, en är motion graphics vilket är en ordentlig utmaning då jag aldrig jobbat med animeringar förut, men det är kul med utmaningar!

 

Bilder från Melbourne

 

Helgen som var tog vi bussen ner till Melbourne, det tog 8h men vi åkte under natten så det var ändå helt okej, men det blev inte jättemånga timmar sömn. 

Melbourne var verkligen en härlig stad, mycket mysigare och trevligare än Sydney och jag skulle gärna vilja åka dit igen. Mestadels av tiden gick vi runt i stan och kollade men söndagen spenderade vi på Brighton beach med de kända badhytterna. 

Inte jättebra kvalité på bilderna tyvärr, men nu har det äntligen löst sig med att ladda upp bilder så nu blir det mer av det!!

Första riktiga skoldagen

Första riktiga skoldagen är avklarad och jag måste säga att det gick helt okej. Jag hade bara två lektioner och jag hittade till båda klassrummen utan problem. Första lektionen var networked media production och läraren verkar riktigt bra, han gick igenom vilka uppgifter vi ska göra och vad vi kan förvänta oss av kursen. I den kursen ska vi skapa en egen hemsida och lära oss mer om design och sådana saker. Efter den lektionen hade jag 3 timmars håltimme så jag gick till gymmet och körde lite mage, armar och cardio. Därefter hade jag min andra lektion ilket var Motion graphics, där handlar det mer om att animera och jobba med film. Det känns rätt svårt men det är bra med utmaningar så det blir kul! Lektionen slutade 18 så efter det gick jag hem, käkade och vi tog en promenad runt sjön.

Idag har jag inte haft någon skola utan jag har gjort iordning matlådor och fixat här hemma. Snart ska jag bege mig iväg till basketträningen.  

 

O-week och basket

Hej! Har forfarande lite problem med att ladda upp bilder så blir lite glest med bilder tyvärr.

Första veckan här i Canberra har sprungit förbi och jag trivs superbra här! Basketträningarna har börjat och det var rätt så nervöst första träningen men andra träningen gick superbra även om det var hela 39(!!!) grader i hallen när vi tränade.

I skolan har det bara varit introvecka och vi har egentligen bara gjort roliga saker, testat på lite Australiensiska sporter och maträtter osv. Vi fick även testa på Vegemite vilket inte alls var en hit, jag klarade inte ens av att äta upp allt... Men det fanns det några andra som gjorde, vilket ni ser på bilden nedan, de hade nämligen en Vegemite tävling. På måndag börjar den riktiga skolan vilket ska bli spännande. De kurserna jag ska läsa behöver inte alls ha något med mitt program att göra då det är en valfri termin vi läser och de kurser jag valt är:

Networked Media Production, Introduction to media production, Introduction to graphic design och Motion graphics. Valde endast mer kreativa kurser och praktiska då det passar mig väldigt bra. 

Idag är det lördag och vi har varit på stranden hela dagen, det tog ungefär 2h dit med buss men det var det värt. Imorgon ska jag åka till Cotter River för att bada och sola för att sedan vara helt förberedd till skolstarten på måndag. 

 

Jag är i min nya hemstad!

Canberra

Äntligen är vi framme! Eller ja, vi kom fram igår och det enda vi gjort sedan dess är att handla, handla och handla lite till... Vi har fixat allt vi behöver till lägenheten och det är inte lite, men nu tror jag vi har fixat det mesta. Vi var även på campus och kollade imorse, det ligger ca:15 min härifrån och området var verkligen gigantiskt.  

När vi hade handlat klart idag drog jag ut på en springtur runt en sjö som ligger ungefär 5 min från där vi bor, det är 7km runt och naturen var jättefin! Nu känner jag mig rätt trött efter allt handlande och bärande fram och tillbaka. Imorgon har vi inte något inplanerat men blir väl att försöka lära sig lite mer av området och sen ska jag träna också. Bilder på hur det ser ut i lägenheten kommer, to be continued 

 

Namn: Linn Jerrhage
Om mig: Norrköpingstjej som är uppvuxen i baskethallarna och i Dolphins men numera är bosatt i Jönköping sedan hösten 2016 då jag läser Medie- och kommuniaktionsvetenskap på Jönköping University. Denna vår kommer jag spendera på Universtity of Canberra i Australien som utbytesstudent. Studierna kommer jag kombinera med att spela basket i Canberra Capitals Academy i näst högsta ligan. Följ min vardag på andra sidan jorden här!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se