Logga in
Logga ut
Slutsats del 2 Mirzas fotbollsblogg Mirzas fotbollsblogg
Vädersponsor:

Linn Jerrhage

Aussielife

Bloggen om Dolphins- och Norrköpingstjejen Linn, livet i Australien, studier och basket.

Första riktiga skoldagen

Första riktiga skoldagen är avklarad och jag måste säga att det gick helt okej. Jag hade bara två lektioner och jag hittade till båda klassrummen utan problem. Första lektionen var networked media production och läraren verkar riktigt bra, han gick igenom vilka uppgifter vi ska göra och vad vi kan förvänta oss av kursen. I den kursen ska vi skapa en egen hemsida och lära oss mer om design och sådana saker. Efter den lektionen hade jag 3 timmars håltimme så jag gick till gymmet och körde lite mage, armar och cardio. Därefter hade jag min andra lektion ilket var Motion graphics, där handlar det mer om att animera och jobba med film. Det känns rätt svårt men det är bra med utmaningar så det blir kul! Lektionen slutade 18 så efter det gick jag hem, käkade och vi tog en promenad runt sjön.

Idag har jag inte haft någon skola utan jag har gjort iordning matlådor och fixat här hemma. Snart ska jag bege mig iväg till basketträningen.  

 

O-week och basket

Hej! Har forfarande lite problem med att ladda upp bilder så blir lite glest med bilder tyvärr.

Första veckan här i Canberra har sprungit förbi och jag trivs superbra här! Basketträningarna har börjat och det var rätt så nervöst första träningen men andra träningen gick superbra även om det var hela 39(!!!) grader i hallen när vi tränade.

I skolan har det bara varit introvecka och vi har egentligen bara gjort roliga saker, testat på lite Australiensiska sporter och maträtter osv. Vi fick även testa på Vegemite vilket inte alls var en hit, jag klarade inte ens av att äta upp allt... Men det fanns det några andra som gjorde, vilket ni ser på bilden nedan, de hade nämligen en Vegemite tävling. På måndag börjar den riktiga skolan vilket ska bli spännande. De kurserna jag ska läsa behöver inte alls ha något med mitt program att göra då det är en valfri termin vi läser och de kurser jag valt är:

Networked Media Production, Introduction to media production, Introduction to graphic design och Motion graphics. Valde endast mer kreativa kurser och praktiska då det passar mig väldigt bra. 

Idag är det lördag och vi har varit på stranden hela dagen, det tog ungefär 2h dit med buss men det var det värt. Imorgon ska jag åka till Cotter River för att bada och sola för att sedan vara helt förberedd till skolstarten på måndag. 

 

Jag är i min nya hemstad!

Canberra

Äntligen är vi framme! Eller ja, vi kom fram igår och det enda vi gjort sedan dess är att handla, handla och handla lite till... Vi har fixat allt vi behöver till lägenheten och det är inte lite, men nu tror jag vi har fixat det mesta. Vi var även på campus och kollade imorse, det ligger ca:15 min härifrån och området var verkligen gigantiskt.  

När vi hade handlat klart idag drog jag ut på en springtur runt en sjö som ligger ungefär 5 min från där vi bor, det är 7km runt och naturen var jättefin! Nu känner jag mig rätt trött efter allt handlande och bärande fram och tillbaka. Imorgon har vi inte något inplanerat men blir väl att försöka lära sig lite mer av området och sen ska jag träna också. Bilder på hur det ser ut i lägenheten kommer, to be continued 

 

Blue mountains & Australia Day

Efter några dagars frånvaro här har jag mycket att uppdatera er om. Först ut är trippen till Blue Moutains. Vi bodde i en stuga vid Blue Mountains i två nätter. Där fanns både pool och basketkorg så jag var nöjd. Ena dagen var vi i stugan och spelade sällskapsspel, badade och gjorde bbq på kvällen. Jag körde även backintervaller och fick se vilda kängurus hoppa omkring fritt, vilket var så häftigt! 

Andra dagen körde jag ett skottpass och sedan åkte vi upp till sevärdheterna i Blue Mountains, så som Tre systrar och någon utsiktsplats. Det började spöregna och åska otroligt mycket och det kändes som om blixten var precis över oss. På kvällen blev det en promenad med Caesar i hopp om att se ännu fler kängurus, vilket jag gjorde. 

Nästa dag var det Australia Day, vilket är Australiens nationaldag, den 26:e januari. Vi började dagen med att åka till Lincolns Rock och tog lite häftiga bilder. Mamma var rätt nervös när jag satte mig vid kanten, haha men jag överlevde. Det var otroligt fin utsikt där, och vi hade äntligen tur med vädret!

Efter det åkte vi in till Sydney för att fira Australia Day. Vi åkte till Opera Bar och tog lite prosecco och njöt av den fina dagen och den fina utsikten. Vi satt där i några timmar och gick sedan och käkade mat på en italiensk restaurang. Det var så otroligt mycket folk i Sydney, människor överallt som hade Australiens flagga i handen eller målat på kinderna. Vi inväntade sedan fyrverkerierna som var vid 21-tiden och det var så värt väntan! Otroligt häftigt och så bra arrangerat! Att se fyrverkerierna med operahuset som bakgrund, ja det känns nästan som något man bör checka av på bucketlistan. 

 

Mona Vale

Idag blev det tidig uppgång då Maria skjutsade mig till basketplanen innan hon började jobbet. Sköt i ungefär 1,5h och sen blev det en promenad hem. 

Efter det blev tog vi bussen till Mona Vale beach, en strand ungefär 40min från där Maria bor. Riktigt varmt och skönt var det på stranden, och även i vattnet. Vi köpte med oss frukt och lite annat och käkade lunch på stranden vilket var mysigt. 

Imorgon blir det antingen att åka in till Sydney city eller till en outlet, vi får se hur vi gör. Men på kvällen ska vi iallfall åka upp till en stuga som ligger i Blue Mountains, vilket ska bli riktigt häftigt! Har länge velat se Blue mountains så ska bli kul att äntligen få åka dit. Kommer därför inte ha något wi-fi tills vi kommer hem, vilket antagligen är torsdagkväll. 

Hoppas ni har det bra i snöovädret hemma

//Linn

 

Namn: Linn Jerrhage
Om mig: Norrköpingstjej som är uppvuxen i baskethallarna och i Dolphins men numera är bosatt i Jönköping sedan hösten 2016 då jag läser Medie- och kommuniaktionsvetenskap på Jönköping University. Denna vår kommer jag spendera på Universtity of Canberra i Australien som utbytesstudent. Studierna kommer jag kombinera med att spela basket i Canberra Capitals Academy i näst högsta ligan. Följ min vardag på andra sidan jorden här!
  • Mest lästa bloggar

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se