Åsa Sjöbergs blogg

Kärt återseende!

Mitt förra blogginlägg försvann visst... gör ett nytt försök:-)

Igår strålande sol, idag snöblask och regn. Precis som vädret ska vara så här års. Men det är vår i luften, och jag älskar´t!

Nu kan man frossa i tulpaner, och det gör jag. Passar på att njuta av dem så länge de finns.

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. En stil i grupp med ett gäng goa tjejer från Västerlösa utanför Linköping. Det här var vardagsmat för mig under tio års tid, när jag jobbade för fullt som stylist med många olika stylinguppdrag, innan det blev sång och tv-program för hela slanten. Sen har tiden liksom inte räckt till för stylingjobben riktigt. Så det var himla kul att damma av kunskaperna och prata kroppsformer, proportioner, stilpersonlighet och hur man får ihop en bra basgarderob. Många skratt och ännu flera klädbyten hann vi med under timmarna tillsammans. Tack alla goa tjejer och Bodil Sjöberg för en riktigt kul em tillsammans med er! 

Dottern lånade min Iphone häromdan. Och tog några bilder på saker hon gillar. Fint va?!:-)

Gillar kontraster

Just nu pendlar uppdragen mellan skärgårdsprogram för 24nt och 24corren till "Julpartyt" på Flygeln och Luciatåget i Norrköping.

Härligt med kontraster tycker jag. Den 11 oktober har tredje säsongen av programserien "Åsa i skärgården" premiär. Först ut är tv-profilen Paolo Roberto. Han har ju öppnat restaurang i Norrköping. Men han har verkligen gjort en resa i livet som är värd att berätta. Kaxig kille kanske du tycker? Javisst. Men bakom den där kaxigheten finns en hel del annat. En varm och enkel kille som är tokig i sina barn. Jag är väldigt glad att presentera Paolo som min första gäst av elva spännande gäster ni får möta nu i höst och vinter. Vi möttes i Arkösund och vid Arkösunds hotell en solig och blåsig sommardag i början av juli. 

Missa inte premiärprogrammet på 24nt och 24corren onsdagen den 11 oktober! Reprisering söndagen samma vecka! Du kan även se programmet på webben efter premiären, nt.se och corren.se.

Från Östgötaskärgården till Flygeln i Norpan! Är stolt projektledare för Julpartyt med Barbados, Axel Schylström, Eleonor Léone, Melanie Taylor och Elin Saanum! What a show!!

Nu är hösten här...

Har alltid gillat hösten. Men just nu skulle jag gärna behålla sommaren lite till! Det slog om så snabbt. Därför känns det lite extra skönt att sitta framför datorn och titta på programmen vi spelade in i somras. De är under redigering av bästa Tomas Petersson, och på onsdag ska jag förhoppningsvis kunna sätta alla "speakar" i studion hos Björn Holmström. Drog på mig en förkylning under semestern som inte velat ge sig riktigt. Men på onsdag kör vi! Är så nöjd med programmen, alla gäster jag fått möta och alla platser i skärgården vi haft som inspelningsplatser. Premiären är den 11 oktober! Med skådespelaren Marika Lagercrantz!

Den här bilden är från Fyrudden. Sångerskan Maria Rolf njuter av solen:-)

På plats i studion hos Björn i Linköping. Då lät jag rätt täppt i "däsan", men nu är snoret snart borta...!

För mig funkar det betydligt bättre att sjunga förkyld än att prata. Så några konserter har jag klarat av, riktigt kul som alltid!

Här i Brunnskyrkan i Söderköping, med Classe. Anne-Marie Karlsson, NT, skrev om "liten konsert som blev stor succé." Det tackar vi för!

Gänget...:-)

Fredrik Ingå och jag gjorde en konsert i Skärkinds kyrka under Östgötaveckan. Alltid lika kul att jobba med Fredrik!!

Här med Lili Stenmark, en av Östergötlands klart coolaste kvinnor. Som har sitt galleri i Skärkind.

Nu laddar jag om för julshow på Flygeln. Och mycket annat... 

Sköna sommar!

Det är skönt med semester!! Vi har haft tre veckor tillsammans med familjen. En av veckorna drog vi till Sardinien med barnen, min mamma, syster och man. Extrem värmebölja, men vi hade en underbar vecka i Italien. Välbehövlig sådan!

Nu är jag laddad för en spännande höst med nya uppdrag!

Från Baron till Lagercrantz!

Den här gången bloggar jag verkligen i sista minuten! En förkylning dök upp oväntat innan sista inspelningsdagarna av Åsa i skärgården. Så fokus har varit att göra bra program helt enkelt. Är så glad och tacksam för alla fantastiska gäster som medverkat i programmen den här säsongen! Här kommer ett bildsvep på de fyra sista gästerna och inspelningarna!

Att få möta OS-medaljören Bengt Baron, nu för tiden en av våra mest välrenommerade företagsledare i Sverige, var stort för mig. Vi är ju från Finspång båda två. Jag var sju år när han och Pär Arvidsson stod på Citytaket i Finspång och hyllades av tusentals Finspångsbor som gått man ur huse. Han har tackat nej till många tv-förfrågningar. Men han sa ja till vårt program! Jag erkänner. Jag är så himla stolt! Heja Finspång!

Regnet stod som spön i backen under natten och morgonen till den här inspelningsdagen. Men innan vi var igång med Bengts program klarnade det upp och senare på eftermiddagen spelade vi in i gassande sol. (Programmet där jag kisar mig igenom en hel intervju. Helt klart värt det!)

Vi var på Kalvholmen Event och Camping som ägts av Finspångs kommun, men som har nya ägare. Lennart och Britta Andersson, driftiga som få! Bengt brukade tälta här med sin familj som barn, så han trivdes verkligen!

Jag och Britta!

Vår andra gäst vid Kalvholmen var politikern och Norrköpingsprofilen Sophia Jarl. En härlig tjej som har en historia att berätta. Och som älskar skärgården, att paddla kajak och att simma. En rätt äventyrlig tjej bakom den där kavajen. Solen sken från en klarblå himmel under hela intervjun!

Gänget under inspelningsdagen. Bästa Tomas TP Petersson och Micke Hellström, Teknomedia filmade. 

Sista inspelningsdagen var helt magisk! Vi var på Mauritzbergs slott i Arkösunds skärgård och vädret var perfekt:-)

Vilken dag! Vilken service! Vilka gäster! 

Först ut var ultralöparen Frida Södermark som precis tagit sitt fjärde SM-guld i 100 km löpning. Vilken tjej! Är så imponerad!

Direkt efter inspelningen drog hon och väninnan Lina Skandevall från Go Skandevall iväg på cykelsemester i skärgården.

Vår sista gäst var skådespelerskan Marika Lagercrantz. Hon har medverkat i ett 80-tal tv- och filmproduktioner genom åren. Och har nyss påbörjat ett samarbete med Östgötateatern. Varm, engagerad och ödmjuk. Ett möte jag aldrig glömmer. Hon fyllde år och firades med en lyxig jordgubbstårta och paket. 

Tomas och jag har gjort alla säsonger av Åsa i skärgården tillsammans. Vilket proffs han är!

Jag och slottsfrun Liisa Lipsanen. Hennes slott är bedårande vackert. Och Liisa med sin man Dicki samt all personal var så generösa mot oss. Vi fick en fantastisk avslutning på våra tv-veckor! 

TACK till Husby Säteri, Arkösunds Hotell, Fyrudden Mat & Logi, Båtsholms Pensionat, Kalvholmen Event & Camping och Mauritzbergs slott för att vi fick göra våra program hos er!! Och TACK till Ängens Blommor i Söderköping som arrangerat så fina buketter till varje program. TACK alla fantastiska gäster! Och så till hela tv-teamet: TACK!! Det här gör vi snart om igen:-)

Den här vackra tjejen har sminkat och stylat mig varje dag. TACK Gabriella Holmgren!! Du är en stjärna!!

Efter alla tv-veckor har vi firat vår lilla tjej Elsa som fyllt 4 år!! En solig sommardag med kalas i trädgården, bus och lek med alla kompisarna. Det bästa var nog ändå grattis-pussen som storebror gav på morgonen<3

Nu tar jag semester i några veckor! Njut av sommaren!

Vi är i full gång!!

Är mitt uppe i några veckors intensiva inspelningar programserien "Åsa i skärgården"! Det är tredje säsongen och vi är så glada att få göra de här programmen! Det är en förmån att få jobba i vår vackra skärgård, möta alla fantastiska personer som är årets tv-gäster och så alla fina platser vi besöker! Vi har blivit så suveränt bemötta på alla platser! Tack Husby Säteri, Arkösunds hotell, Fyruddens Mat & Logi och Båtsholms Pensionat! Och tack alla gäster samt tv-team som gjort ett suveränt jobb! Dessutom har vi haft en makalös tur med vädret:-) Tio droppar regn en morgon och så en störtskur efter sista inspelningen igår. Puh!!

Här kommer ett gäng bilder som får tala för sig själva! Nu har vi fyra program kvar att spela in under nästa vecka. Då besöker vi Kalvholmen och Mauritzbergs slott.

De gäster jag fått möta i serien hittills är: Niklas Persson, lagkapten i LHC, Putte Nelsson, tv-profil som startat kör i Linköping, Ari Riabacke, föreläsare som fick mig att gråta i programmet, Paolo Roberto, tv-profil, kock, författare, restaurangägare och företagare som öppnat restaurang i Norrköping, Maria Rolf, sångerska, Lisa Frost, meterolog på SMHI och välkänd radioprofil i Radio Östergötland, och så Peter Samuelsson, basist och delägare i dansbandet Barbados. 

Nu ska jag skriva fyra nya intervjuer... Trevlig helg!

 

 

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

  • Mest lästa bloggar
Östgötahockey

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se