Åsa Sjöbergs blogg

Kärt återseende!

Mitt förra blogginlägg försvann visst... gör ett nytt försök:-)

Igår strålande sol, idag snöblask och regn. Precis som vädret ska vara så här års. Men det är vår i luften, och jag älskar´t!

Nu kan man frossa i tulpaner, och det gör jag. Passar på att njuta av dem så länge de finns.

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. En stil i grupp med ett gäng goa tjejer från Västerlösa utanför Linköping. Det här var vardagsmat för mig under tio års tid, när jag jobbade för fullt som stylist med många olika stylinguppdrag, innan det blev sång och tv-program för hela slanten. Sen har tiden liksom inte räckt till för stylingjobben riktigt. Så det var himla kul att damma av kunskaperna och prata kroppsformer, proportioner, stilpersonlighet och hur man får ihop en bra basgarderob. Många skratt och ännu flera klädbyten hann vi med under timmarna tillsammans. Tack alla goa tjejer och Bodil Sjöberg för en riktigt kul em tillsammans med er! 

Dottern lånade min Iphone häromdan. Och tog några bilder på saker hon gillar. Fint va?!:-)

Vi är i full gång!!

Är mitt uppe i några veckors intensiva inspelningar programserien "Åsa i skärgården"! Det är tredje säsongen och vi är så glada att få göra de här programmen! Det är en förmån att få jobba i vår vackra skärgård, möta alla fantastiska personer som är årets tv-gäster och så alla fina platser vi besöker! Vi har blivit så suveränt bemötta på alla platser! Tack Husby Säteri, Arkösunds hotell, Fyruddens Mat & Logi och Båtsholms Pensionat! Och tack alla gäster samt tv-team som gjort ett suveränt jobb! Dessutom har vi haft en makalös tur med vädret:-) Tio droppar regn en morgon och så en störtskur efter sista inspelningen igår. Puh!!

Här kommer ett gäng bilder som får tala för sig själva! Nu har vi fyra program kvar att spela in under nästa vecka. Då besöker vi Kalvholmen och Mauritzbergs slott.

De gäster jag fått möta i serien hittills är: Niklas Persson, lagkapten i LHC, Putte Nelsson, tv-profil som startat kör i Linköping, Ari Riabacke, föreläsare som fick mig att gråta i programmet, Paolo Roberto, tv-profil, kock, författare, restaurangägare och företagare som öppnat restaurang i Norrköping, Maria Rolf, sångerska, Lisa Frost, meterolog på SMHI och välkänd radioprofil i Radio Östergötland, och så Peter Samuelsson, basist och delägare i dansbandet Barbados. 

Nu ska jag skriva fyra nya intervjuer... Trevlig helg!

 

 

Snart kör vi igen!

Livet är härligt, och med full fläkt för tillfället:-) Om en vecka drar vi igång de första inspelningsdagarna med tredje säsongen av Åsa i skärgården! Det är fantastiskt kul!! Och intensivt:-) Den här veckan skriver jag på ett gäng intervjuer. Nästa vecka besöker vi Husby Säteri i Sankt Anna skärgård och Arkösunds hotell i Arkösund. Ser verkligen fram emot att få möta alla tv-gäster! Några av årets medverkande är: skådespelerskan Marika Lagercrantz, tv-profilen Paolo Roberto, LHC:s lagkapten Niclas Persson, sångerskan Maria Rolf, tv-profilen Putte Nelsson som startat kör i Linköping, simkungen och företagaren Bengt Baron. Nu håller vi alla tummar för fint sommarväder!! (betyder regnfria inspelningsdagar...)

Här kommer några bilder från senaste dagarna:

Fyllde ju 44 år förra veckan. Och fick en väldigt god tårta bakad av Edvin & Elsa.

Fint sommarväder och kalas med familjen och mormor & morfar.

Ett glas bubbel i soffan på verandan ihop med älsklingen på kvällen. Som var hemma på min födelsedag:-)

Kul jobb i Västergötland och Stora Mellby kyrka. Med Fredrik Ingå, sambon och Ragnar Dahlberg!

Ulf Esborn bokade oss till konserten. Himla trevlig och duktig musiker som spelade bas under kvällen.

Konferencier på Musik och Dans i Söderköping i lördags! Helt underbar och varm sommardag på Hagatorget.

Ett fint event som arrangerades för nittonde året i rad. Som grädden på moset fick jag jobba hela dan med Susanne Werthén, möteskoordinator på Söderköpings kommun. Susanne har blivit en av mina finaste vänner sen vi lärde känna varandra för ett år sen. Vilken tjej!!

Näe, nu måste jag skriva på tv-programmen...! Ses!

Nationaldagen i Sankt Anna skärgård!

De senaste två åren har jag haft förmånen att få jobba som konferencier med Ragnar Dahlberg vid Linköpings fina nationaldagsfirande vid Valla Gård. Men när jag fick förfrågan om att jobba "hemma" i år så kändes det både kul och viktigt. Våra barn går på världens bästa förskola. Tycker vi. Och barnen:-) Att få bo i skärgårdsmiljö, nära till naturen och havet, är lyx för oss. De älskar sin förskola i Sankt Anna. Och just där firas Nationaldagen i morgon för fjärde året i rad.

Sankt Annas egna stoltheter, Peter & Matilda, är på plats och sjunger. Min sambo är turnéledig och passar på att sjunga några låtar på hemmaplan. Det blir fint nationaldagstal, folkmusik, tivoli, tipspromenad, femkamp, fina utställningar i skolan och så öppet hus i både förskolan och skolan. Ser fram emot att fira 6 juni hemma! 

Fin ledare av Mats Willner i lördags!

Fast jag skulle vilja vara i Rejmyre kl. 14... då håller min lilla mamma nationaldagstalet där! Apotekarens dotter. Hon har massor att berätta om sitt Rejmyre. Och jag är helt säker på att det kommer bli ett personligt och fint tal. Heja mamma, du är bäst!!

Var du än firar 6 juni imorgon så hoppas jag du får en fin dag!

Nånstans vill jag ändå tro på det goda...

Att få "sommarjobba" hemma i vår fantastiska skärgård är superlyxigt!! Nu är gästbokningarna i full gång! Och jag kan avslöja att det blir många spännande personer som gästar programmet i år!

Med tanke på det hemska, galna och fullständigt oacceptabla som hände i Manchester igår, kan knappast andas när jag tänker på alla människor, barn och vuxna som dog eller skadades. Nånstans vill jag tro på att det goda vinner till slut. Vår värld är så vacker trots all galenskap och allt hat som förmörkar den. 

Den här bilden är tagen vid Stegeborg förra sommaren. Kan det bli vackrare än så? What a wonderful world. Nånstans. Nån gång måste kärleken ändå få vinna över hatet.

Nya platser och nya tv-gäster!

Nu är vi i full gång! Mitt i högsommaren ska en tredje säsong av tv-serien Åsa i skärgården spelas in! Är så laddad! Några nyheter blir det i programmet! Fokus på en spännande gäst i varje program. Platserna vi ska till i sommar finns i vår östskötska skärgård och är magiskt vackra! Mauritzbergs slott, Arkösunds hotell, Husby Säteri, Kalvholmen, Båtsholms pensionat och Fyrudden. Vilka gäster ni får möta avslöjar jag inte än... men bokningarna är i full gång.

Premiärprogrammet sänds 11 oktober i höst!

Träffade förresten två av mina tidigare gäster i fredags. Var inbjuden på länsmiddag hos vår landshövding Elisabeth Nilsson på Linköpings slott. Där var även biskop Martin Modéus med fru Marianne. Martin stukade benet under inspelningen i somras. Och genomförde ändå inspelningen. Utan gnäll. Och han var inte arg på mig! Vilken tur!

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se