Logga in
Logga ut
BUCKETLIST Aussielife Aussielife
Vädersponsor:

Åsa Sjöbergs blogg

Kärt återseende!

Mitt förra blogginlägg försvann visst... gör ett nytt försök:-)

Igår strålande sol, idag snöblask och regn. Precis som vädret ska vara så här års. Men det är vår i luften, och jag älskar´t!

Nu kan man frossa i tulpaner, och det gör jag. Passar på att njuta av dem så länge de finns.

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. En stil i grupp med ett gäng goa tjejer från Västerlösa utanför Linköping. Det här var vardagsmat för mig under tio års tid, när jag jobbade för fullt som stylist med många olika stylinguppdrag, innan det blev sång och tv-program för hela slanten. Sen har tiden liksom inte räckt till för stylingjobben riktigt. Så det var himla kul att damma av kunskaperna och prata kroppsformer, proportioner, stilpersonlighet och hur man får ihop en bra basgarderob. Många skratt och ännu flera klädbyten hann vi med under timmarna tillsammans. Tack alla goa tjejer och Bodil Sjöberg för en riktigt kul em tillsammans med er! 

Dottern lånade min Iphone häromdan. Och tog några bilder på saker hon gillar. Fint va?!:-)

Leva livet!

Det sjöng en av våra mest folkkära artister. Lill-Babs. Hon var helt utan konkurrens som nån skrev.

Igår somnade hon in efter en tids sjukdom. Lill-Babs hann fylla 80 år. Hälsningarna och hyllningarna till henne nu är många och fantastiska. Det säger rätt mycket om henne som människa. Varm, öppen och sprudlande av kärlek till mänskligheten.

Hon har funnits med hela min uppväxt. Kommer ihåg när hon gästade i "Här är ditt liv" och alla hennes män kom in på rad!

En av dem friade till henne igen. Jag förstår att de föll som furor för henne. Snacka om karisma!!

Lill-Babs levde verkligen livet. Hon är en sån förebild på så många olika sätt. One of a kind.

Nu tänker jag plocka fram några av hennes låtar. Helt klart.

Vila i frid<3 Du är vår tuffaste brud i lyxförpackning.

(Bild från Lill-Babs official.)

 

Tacksam för en skön påskhelg med familjen<3

Här är mina två små tuffingar i lyxförpackning:-)

Trött tröttare tröttast...

Är inne i en trött period nu. Men det går över! Nån gång:-) Livet är lika fantastiskt som det faktiskt kan vara tufft.

Har inget behov att måla upp ett rosa skimmer runt tillvaron. Det är ju oftast vardag. Rutiner. Upp i ottan, fullt ös hela dan, och så dimpa ner i sängen varje kväll (eller läs natt) när klockan är alldeles för mycket och jag borde sovit för länge sen.

Är inte negativ. Bara trött. Glömmer saker. Slänger äggkoppen i papperskorgen och ställer in ägget i köksskåpet. För att ta ett av mååånga exempel. Men jag älskar livet lika mycket ändå. Och älskar mina barn så det gör ont i hjärtat. Jag är bara en vanlig småbarnsmamma, företagare, sambo med en turnerande musiker. Livet på en pinne. Eller hur var en av låtarna i mellon?!

Love is all we need<3

 

Livet som mamma!

Den här perioden så här i början av året "ligger jag lite lågt". Sambon turnerar mycket och jag vill vara tillsammans med våra barn så mycket det bara går. Och laddar för nya projekt som väntar. 

Att vara mamma är min viktigaste uppgift i livet. Fantastiskt. Underbart. Och inte alltid så lätt. Kan känna mig otillräcklig.          Jag kan också vara trött och gnällig. Är själv med barnen nästan varje helg när Classe är på turné. Det är intensivt med barn. Känner mig som en urvriden trasa mellan varven. Och får samtidigt så mycket energi av barnen. Skulle gärna velat prata med min farmor Ina som fick sju barn. Hon lever inte längre. Hur gjorde hon? Hon är min stora idol! 

Det är mycket musik hemma. Framför allt rock och hårdrock. Edvin spelar gitarr så fort han vaknar. Antingen på gitarren eller på nåt annat som liknar en gitarr. Elsa sjunger. Och dansar. Med den största inlevelse jag sett. Hon gillar "Bon Jobi", och Edvin kan ett gäng låtar med Jovi utantill. "Jag vill ha ett eget band mamma. Jag vill också sjunga på en riktig scen. Med en riktig publik." Så kan det gå;-)

Livet pågår!

Från augusti och fram till nyårsafton är tiden rätt hektisk för mig. Därför försöker jag att ta det lite lugnare så här i början på året:-) Tillbringar massor av tid med de bästa jag vet: Edvin och Elsa. Och så Classe förstås<3

Sambon Classe, som är heltidsmusiker, spelar alltid mycket den här perioden. Därför är jag extra noga med att ha mycket tid hemma med barnen. Men några gig är ju kul att få göra! Här är några bilder från trevliga gig och uppdrag jag gjort senaste tiden. 

Konferencier på Resemässan i Linköping Konsert & Kongress, och så Louis De Geer Konsert & Kongress. Firar tio år med Resemässan i år!

Hemma är det osminkat, tofs och en hel del myskläder:-) Då är det så klart extra kul att få hoppa i en långklänning med lite bling-bling, piffa och sätta på sig höga klackar. Här i Kulturhuset i Finspång.

Och så är det lyx att få ha med sig den här magiskt begåvdae pianisten! Marcus Österlund! Som fick fina recensioner i NT för konserten. Inte så konstigt. Han är grym!!

Ett annat kul gig som jag har förmånen att få göra varje år, är att sjunga på Klockutdelningen för de som jobbat 25 år i Valdemarsviks kommun. Med bästa Roland Engdahl vid pianot. Tack för i år!

Nu ska här åkas pulka, skidor och snowracer i helgen! Trevlig helg!

24nt byter adress till nt.se!

Det här året började med en rivstart! Gillar ju när det är fart, så rivstarten är helt ok:-)

Många undrar vart 24nt och 24corren tog vägen. De byter bara adress till nt.se och corren.se. Linjär tv eller så kallad broadcast blir enbart webb-tv. Det kommer bli hur bra som helst! 

Du hittar fortfarande tidigare säsonger av "Åsa i skärgården" på nt.se och corren.se. Här kan du se programmen precis när du vill, dygnet runt:-)

Just nu laddar jag för en helg tillsammans med alla trevliga utställare, arrangören Bert Ferin och alla härliga besökare på årets Resemässa! Nu på lördag i Louis De Geer i Norrköping och på söndag i Linköping Konsert & Kongress.

Nästa vecka får jag komma "hem" till Finspång och det superfina Kulturhuset för att sjunga! Ser fram emot det!

Varje torsdag vid 11-tiden pratar jag mode på P4 Östergötland hos superduktiga programledaren Anna-Karin Lodin. När man snackar mode blir man ju sugen på nya kläder:-) Hittade en ny favorit från Carin Westers kollektion. Varmröd jacka och så en blommig top från In Wear. 

Ler fortfarande när jag tänker sista dagen förra året. Nyårsafton 2017. Det är en magisk känsla att få fira in det nya året med ca 7000 andra personer, i Linköping vid slottet och Borggården. Tack Linköping! Här är några bilder!

Tema Magi! Med en fantastisk tjej, akrobat och sångerska! Elin König Andersson!

Här är gänget som höll igång på scenen! Husbandet med kapellmästare Pelle Lindh, gitarr, Nicke Lindblom, bas, Johanna Tafvelin, el-fiol, Micke Svedlund, keyboard, Magnus Fritz, trummor, Elin König Andersson, Sanna Leppänen, cirkusakrobat, kören Soundforce från Linköping och projektledaren Claes Lauritzen från Visit Linköping! Tack Linköpings kommun för förtroendet att få vara med igen som konferencier och medproducent!

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se